ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΩΡΙΣ… ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Το Υπουργείο Παιδείας στις 14-11-12 διαβίβασε την Υ.Α. 127781/18-10-12 (ΦΕΚ τ. Β΄2985/2012) για την πρόσθετη διδακτική στήριξη σχ. έτους 2012-2013. Η διαδικασία που προτείνεται είναι η εξής:
  1. Ενημέρωση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων. Τα τμήματα ΠΔΣ θα λειτουργήσουν εφόσον έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες λειτουργίας του κανονικού προγράμματος των σχολικών μονάδων. Διδάσκουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου (1-4 ώρες) οι οποίοι δε συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο. Η τελική ΕΠΙΛΟΓΗ των μαθητών θα γίνει από το Δ/ντη ΔΕ, το ΠΥΣΔΕ και τους σχολικούς συμβούλους με παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια.
  2. Η ΠΔΣ αφορά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλων των τάξεων.
  3. Η  λειτουργία τμήματος ΠΔΣ διακόπτεται  αν ο διδάσκων κληθεί να απασχοληθεί στο κανονικό πρόγραμμα ή ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ!
  4. Θα δημιουργηθούν κέντρα ΠΔΣ και θα οριστεί υπεύθυνος με μείωση του υποχρεωτικού του ωραρίου κατά 4 ώρες.
  5. Οι πίνακες με τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να αποσταλούν στο Υπουργείο μέχρι 30-11-12.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Είναι προφανές ότι στην εγκύκλιο του Υπουργείου αναφέρεται ότι η ΠΔΣ  θα λειτουργήσει με το υπάρχον προσωπικό χωρίς καμιά νέα πρόσληψη! Εύλογα λοιπόν προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
  1. Στη Γ΄ Αθήνας ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ενδεικτικά τα εξής κενά:104 ώρες ΠΕ02, 45 ώρες ΠΕ03, 84 ώρες ΠΕ04 (ομαδοποιημένα). Τα συνολικά κενά σε όλες τις ειδικότητες ανέρχονται σε 1531 ώρες!!! Την ώρα λοιπόν που οι μαθητές μας (κυρίως στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ)  αδυνατούν να διδαχθούν κάποια μαθήματα μέχρι και σήμερα το Υπουργείο θεωρεί ότι θα βρεθούν καθηγητές με μειωμένο ωράριο για να απορροφηθούν στην ΠΔΣ;
  2. Το ποια μαθήματα στήριξης θα παρακολουθούν οι μαθητές δεν είναι λογικό να αποφασίζεται από τους ίδιους ανάλογα με τις ανάγκες τους; Τελικά το δικαίωμα στη μόρφωση θα το έχουν μόνο οι «τυχεροί» μαθητές, που  θα «επιλεγούν» με παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια από το Δ/ντη Εκπ/σης, το ΠΥΣΔΕ ή το σχολικό σύμβουλο;
  3. Ακόμα και αν ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά τι θα πει η Διοίκηση στα παιδιά αν σε 15 ημέρες ο καθηγητής τους απορροφηθεί στο κανονικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του τμήματος αυτού; «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ»;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Στην Ελλάδα των μνημονίων εξωθείται σε διάλυση η ανέκαθεν υποχρηματοδοτούμενη εκπαίδευση με τις δαπάνες για την παιδεία να βρίσκονται στο 2,51% επί του ΑΕΠ! Μέσα στα πλαίσια αυτά έχουν ήδη καταρρεύσει τα περισσότερα προγράμματα στήριξης των μαθητών μας. Ο στόχος είναι να εμπεδωθεί στην ελληνική κοινωνία ότι η παιδεία είναι ιδιωτική υπόθεση του καθενός και όχι καθολικό δικαίωμα όλων και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει. Οι εκπαιδευτικοί παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και να βοηθήσουν με πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης τους μαθητές τους. Μέσα στα πλαίσια αυτά  σε πολλά σχολεία της περιοχής μας, πολλοί συνάδελφοι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ από την αρχή της χρονιάς προσφέρουν μαθήματα στήριξης σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων χωρίς να περιμένουν στα τέλη Νοέμβρη την εγκύκλιο του Υπουργείου!  Τα μαθήματα αυτά φυσικά δε φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργεί η κυβερνητική αναλγησία.
   Για να λειτουργήσει ουσιαστικά η ΠΔΣ μια λύση υπάρχει: η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, ώστε τα εν λόγω μαθήματα να συμβάλλουν ουσιαστικά στην κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών, δεδομένου ότι και τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες δεν τους επιτρέπουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με άλλο τρόπο!  

 Έπαινος της Διαλεκτικής  Μπέρτολτ Μπρέχτ

Το άδικο βαδίζει σήμερα με σίγουρο βηματισμό.
Οι καταπιεστές αναθαρρούν  δέκα χιλιάδες χρόνια.
Η βία  διαβεβαιώνει: Έτσι όπως είναι θα παραμείνει.
Καμιά φωνή πέρα από εκείνη των κρατούντων δεν ακούγεται
Και  η εκμετάλλευση στις αγορές φωνάζει: Τώρα μόλις αρχίζω.
Αλλά πολλοί απ` τους καταπιεσμένους τώρα λένε:
Ποτέ δεν γίνεται,αυτό που εμείς ποθούμε.
Όποιος  ακόμη ζει, δεν θάπρεπε να λέει: ποτέ!
Το σίγουρο δεν είναι σίγουρο.
Έτσι όπως είναι, δεν πρόκειται να μείνει.
Όταν οι κρατούντες θα έχουν μιλήσει
Θα  μιλήσουν και οι καταφρονεμένοι.
Ποιος τολμά  να πει; ποτέ;
Σε ποιον οφείλεται το ότι η καταπίεση παραμένει; Σε μας.
Σε ποιον οφείλεται αν θα καταλυθεί; Σε μας και πάλι.
Όποιος καταπατείται, αυτός θα πρέπει να ξεσηκωθεί!
Όποιος είναι ο χαμένος, πρέπει να αγωνιστεί!
Όποιος έχει αντιληφθεί την κατάστασή του,
πως θα μπορούσαν να τον σταματήσουν;
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα γίνονται οι νικητές του αύριο
Και απ` το ποτέ γίνεται: Σήμερα κιόλας!

.
 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]