ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ "Δ. ΓΛΗΝΟΣ"
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ)

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα την τελευταία τριετία.
Η νέα τρικομματική κυβέρνηση, που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιούνη, υλοποιεί με μεγαλύτερη ένταση και αυταρχισμό την ίδια καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: Αποδομεί το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά αγαθά, ανατρέπει τα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα,  μειώνει δραματικά το εισόδημα των μισθωτών και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας με τα εκατομμύρια ανέργων, λεηλατεί και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας.
Όλοι αναγνωρίζουν πλέον - έως και οι πρωτομάστορες των μέτρων - ότι η συνταγή της λιτότητας, που εφαρμόστηκε  μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν απέδωσε στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων αλλά πέτυχε τα εντελώς αντίθετα: κατέστρεψε τις όποιες παραγωγικές δυνάμεις υπήρχαν, ώθησε βίαια το ένα τρίτο των εργαζομένων στην ανεργία, επιτάχυνε την ύφεση, επιδείνωσε  τα δημοσιονομικά μεγέθη και βάθυνε την κρίση.
Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν, σε πρώτη φάση με μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει:
§  νέα μείωση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, «εφάπαξ», πλήρη κατάργηση δώρων,
§  εφεδρεία και απολύσεις στο δημόσιο με στόχο να μειωθούν οι εργαζόμενοι κατά 150.000,
§  αναστολή προσλήψεων επ’ αόριστον,
§  καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων δημόσιων οργανισμών,
§  επιπλέον περιορισμό των δημόσιων δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση,
§  νέα δυσβάσταχτα χαράτσια και φορολογικά βάρη.
Και για την περίπτωση που δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, η κυβέρνηση θεσμοθετεί και "ρήτρα απόκλισης", που σημαίνει αυτόματα νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων.
 Η Ελλάδα αποτελεί πλέον υπόδειγμα καταστροφής, που συντελείται με την ολοκληρωτική επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σε βάρος ενός λαού και μιας χώρας. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του ΔΝΤ έχει γίνει πια φανερό ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για να ξεπεραστεί ανώδυνα για το κεφάλαιο η καπιταλιστική κρίση σε ολόκληρη την ΕΕ και να διασωθεί η κερδοφορία του μέσα από την πιο ληστρική αναδιανομή εισοδήματος και την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Για να περάσει αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, σχεδιάζουν το στραγγαλισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και την κατάργηση κάθε δυνατότητας παρέμβασης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος (π.χ. συλλογικές συμβάσεις). Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα ο αυταρχισμός, οι αστυνομικές παρεμβάσεις στη δράση των συνδικάτων, το χτύπημα των διαδηλώσεων και οι συλλήψεις διαδηλωτών.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Βιώσαμε ήδη: σαρωτικές καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, κατάργηση ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας, καταργήσεις βιβλιοθηκών, άδεια ταμεία για λειτουργικές δαπάνες, ελλείψεις εκπαιδευτικών, μηδαμινές προσλήψεις, μισθούς πείνας των 600 ευρώ και, βέβαια, τη συκοφάντηση και την απαξίωσή μας τόσο από την επίσημη πολιτεία όσο και από τα υποτελή και χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Μας ετοιμάζουν: Τεχνολογικό Λύκειο με στόχο σαρωτικές καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, πλεονάζον προσωπικό προς απόλυση και ισχυρή παρουσία των ιδιωτικών συμφερόντων και της "αγοράς". Γενικό Λύκειο με μαραθώνιο εξετάσεων, που θα παρέχει αποσπασματικές γνώσεις με στόχο τον ευάλωτο στις επιταγές του κεφαλαίου πολίτη.  Αύξηση του διδακτικού ωραρίου, που θα σημάνει ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε όλη τη χώρα και χιλιάδες εκπαιδευτικούς χωρίς ωράριο και, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεσή της με μισθό και βαθμό, βορά στις απολύσεις που απαιτεί η τρόικα.
Θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τις ζωές μας ή θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές συνεχίζοντας τον αγώνα για:
§  να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων
§  να ακυρωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι που τα συνοδεύουν
§  διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, που δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι
§  εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος
§  υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας
§  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία
§  υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων
§  προστασία της δημόσιας δωρεάν παιδείας-υγείας-κοινωνικής ασφάλισης
§  προστασία των ανέργων και των κοινωνικά αποκλεισμένων
§  να μην περάσουν η εφεδρεία και οι απολύσεις στο δημόσιο
§  να σταματήσουμε την αξιολόγηση και την αύξηση του ωραρίου
§  να καταργηθεί ο ν. 4024/11 για το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, που μας εξαθλιώνει και συνδέει το μισθό και το βαθμό με την αξιολόγηση
§  να βάλουμε φρένο στον εκκολαπτόμενο φασισμό στα σχολεία
§  να μην επιτρέψουμε την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  -  ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα τελευταία χρόνια η επίθεση ενάντια στο οργανωμένο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα ήταν συντονισμένη και αποτυπώθηκε με το νέο νόμο 4057/2012 "Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημόσιων Υπαλλήλων". Ο νέος νόμος αφαιρεί από τη δικαιοδοσία των Υ.Σ. τα πειθαρχικά παραπτώματα, για την εκπαίδευση συγκροτούνται Πειθαρχικά Συμβούλια σε επίπεδο Περιφέρειας, επαναφέρει τους δικαστικούς στη σύνθεσή τους, αποκλείει εκπρόσωπο των εργαζομένων, ορίζει πλήρως τα παραπτώματα και τις ποινές που επισύρουν, συνδυάζει τους βαθμούς του νέου μισθολογίου (Ν.4024/2011) με τις ποινές, σωρεύει τα αδικήματα για επιβολή μεγαλύτερων ποινών και αυξάνει το χρόνο παραγραφής.
Οι εκλογές για ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι η συμμετοχή των αιρετών στα Υ.Σ. με την τωρινή σύνθεση (3 υπηρεσιακοί - 2 αιρετοί) μπορεί να ανατρέψει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης. Μπορεί όμως να δώσει μια πρώτη απάντηση αντίστασης και ανατροπής.
Αντίστασης στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης, στις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης,
Ανατροπής του πελατειακού κατεστημένου και της αδιαφάνειας, που υπηρετούσαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ).  
Διεκδικούμε και παλεύουμε:
·         Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υ.Σ. να αποτελούν υπόθεση αποκλειστικά του συνδικαλιστικού κινήματος.
·         Θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για τη συγκρότηση και λειτουργία πραγματικά ανεξάρτητων και μη ελεγχόμενων από την εκάστοτε εξουσία, με την εκλογή και τρίτου αιρετού, Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ενός πλαισίου που θα κατοχυρώνει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική τους λειτουργία.
·         Εξορθολογισμό των μεταθέσεων και βελτίωση των διαδικασιών απόσπασης.
·         Αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.
·         Επαναφορά στο ΚΥΣΔΕ της αρμοδιότητας των αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς με αντικειμενικά κριτήρια και αδιάβλητες διαδικασίες.
·         Κατάργηση του αντιδημοκρατικού, αυταρχικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του νέου  Πειθαρχικού Δίκαιου. Πειθαρχικά Συμβούλια με τη συμμετοχή  αιρετών.
Δεσμευόμαστε για:
·         πλήρη διαφάνεια στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας - καμία σχέση με τους μηχανισμούς εξουσίας
·         συνεχή ενημέρωση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ από τους αιρετούς εκπροσώπους μας και προώθηση των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
·         λογοδοσία στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στις Γ.Σ. των Προέδρων, δημοκρατικό έλεγχο και ανακλητότητα όλων των αιρετών μας.
Στις 7 Νοέμβρη δίνουμε μήνυμα ανατροπής
Καταψηφίζουμε όσους υποστηρίζουν την πολιτική κυβέρνησης – τρόικας στον κλάδο μας (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΔΗΑΡΜΕ)
Μετατρέπουμε τις εκλογές για τα Υ.Σ. σε δημοψήφισμα κατά των μέτρων και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ
Ψηφίζουμε
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]