ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
   Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, τη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας. Με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών προχωρά χωρίς καθυστερήσεις και προσχήματα σε νέα κατεδάφιση μισθών, συντάξεων, του κοινωνικού κράτους και σε γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τα νέα μέτρα σοκ του Μνημονίου οδηγούν μαθηματικά σε οικονομικό και κοινωνικό κραχ, στη γενίκευση της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Τα μέτρα πρέπει να απονομιμοποιηθούν πλήρως στη συνείδηση του λαού, να δοθεί πραγματική μάχη να μην ψηφιστούν και αν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν. Ζούμε σε συνθήκες θύελλας, έχουμε ένα ανοικτό πόλεμο σε βάρος της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να γίνουν στο ίδιο έργο θεατές.
   Πρέπει το επόμενο διάστημα να οργανωθεί ο νέος κύκλος μεγάλων κινητοποιήσεων που θα βάλουν τους εργαζόμενους και το λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο και θα δρομολογήσουν εξελίξεις που θα ανατρέψουν την πολιτική του Μνημονίου και την κυβέρνηση που την υλοποιεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Είναι χρέος της αριστεράς απέναντι στην κοινωνία, να βοηθήσει στην προετοιμασία και την οργάνωση αυτών των κινηματικών διεκδικήσεων των εργαζομένων με προτάσεις που όχι μόνο θ’ αντιπαρατίθενται στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, αλλά θα ορίζουν ένα νέο πεδίο αγώνων και ανατροπών διεκδικώντας μια συνολική και ριζική αλλαγή τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Για να σταματήσουμε την καταστροφή, να οργανώσουμε την ανατροπή, να χτίσουμε μια κοινωνία δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης,  όπου οι ανάγκες των πολλών θα είναι πάνω από τα κέρδη
   Στους καιρούς των μνημονίων η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο οι κοινωνικές παροχές άρα και η παιδεία αποτελούν «βαρίδι» για την οικονομίαΗ εκπαίδευση παύει να είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό και γίνεται εμπορεύσιμο αγαθό, προνόμιο για λίγους.
   Μέσα σ’ αυτό το γκρίζο τοπίο  η ενότητα της Αριστεράς δεν είναι απλά μια συνθήκη ανάσχεσης , αλλά παίρνει τα χαρακτηριστικά πολιτικής αναγκαιότητας. Οι κατακερματισμένες δυνάμεις της αριστεράς απαιτείται να πορευτούν ενωτικά. Μπορούμε και πρέπει μέσα από την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων να διαμορφώσουμε ένα διακριτό αγωνιστικό συνδικαλιστικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του σε διεκδικητική, ταξική κατεύθυνση.
   Δεν είναι από ρομαντισμό που επιμένουμε. Σε τούτη τη φάση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας μοναδική απάντηση είναι τα ενωτικά αριστερά σχήματα. Είναι αυτονόητη η πολιτική και συνδικαλιστική αυτονομία κάθε οργανωμένης συλλογικότητας στο πλαίσιο αυτής της ενωτικής προσπάθειας που στοχεύει σε μια νέα μορφή συνδικαλισμού της πράξης και της ανατροπής. Η ιδεολογική καθαρότητα, τα φοβικά σύνδρομα, η επάρκεια των συνδικαλιστικών μαγαζιών, οι μικροηγεμονισμοί και οι αγωνιστικές αποκλειστικότητες δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της δικής μας αριστεράς.
   Στα πλαίσια αυτά οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ στη Γ΄ Αθήνας  συνεργάζονται  στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη στο ΠΥΣΔΕ με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις στο ενωτικό ψηφοδέλτιο   «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».  Εκτιμώντας θετικά την δράση των αιρετών μας στο προηγούμενο ΠΥΣΔΕ , αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την προσπάθειά μας για την εκλογή  αυτή τη φορά και των δύο αιρετών. Παράλληλα απευθύναμε πρόσκληση στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις για ενωτικά ψηφοδέλτια και στο ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ. Δυστυχώς η πρόσκληση αυτή δεν βρήκε θετική ανταπόκριση με αποτέλεσμα οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  τόσο στο ΑΠΥΣΔΕ όσο και στο ΚΥΣΔΕ να συμμετέχουν με αυτόνομα ψηφοδέλτια. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια αυτά για να σπάσουμε την Ιερή Συμμαχία της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ  που για μεγάλο χρονικό διάστημα ενίσχυαν την προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων στα όργανα αυτά. Πολλές φορές αυτονόητα δικαιώματα εμφανίζονται ως ρουσφέτια για να δεσμεύουν ψήφους και συνειδήσεις. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εκλογή αριστερών αγωνιστών αιρετών στα συμβούλια αυτά που θα αποτελέσουν εκπροσώπους του κλάδου και όχι τοποτηρητές της εκάστοτε διοίκησης, που θα ορθώσουν αντιστάσεις στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές, στον αυταρχισμό και στις αυθαιρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]