ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8/10/2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΡΟΣΗΜΟ
Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, εκτός άλλων, έχει αναδειχθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε μια Κυβέρνηση αυταρχικής καταστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ποινικοποίησης όλων όσων επιμένουν να αντιστέκονται στις μνημονιακές της πολιτικές που έχουν εξοντώσει τους εργαζόμενους και τη κοινωνία.
Η Κυβέρνηση αυτή είναι πλέον πρόβλημα για την ίδια τη Δημοκρατία.
Τίποτα πια δεν τη διαφοροποιεί από τις αλήστου μνήμης ακροδεξιές κυβερνήσεις του παρελθόντος, που συστηματικά εξαπέλυαν ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» ενάντια στο εργατικό κίνημα και στους κοινωνικούς αγώνες.
Στοχοποιεί, ποινικοποιεί και καταστέλλει κάθε αντίσταση που ξεδιπλώνεται απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου και σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Τα δύο φιλικά κόμματα που τη στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) όχι μόνο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τη  διολίσθηση της Κυβέρνησης σε ακροδεξιές πρακτικές καταστολής και τρομοκράτησης, αλλά ουσιαστικά την καλύπτουν προσφέροντας και ένα δήθεν «δημοκρατικό άλλοθι».
Οι χθεσινές συλλήψεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ μάλιστα έγιναν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και παρότι αρχικά ο εισαγγελέας δεν απήγγειλε κατηγορίες.
Αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα σιγήσουν φοβούμενοι την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης, «πλανώνται πλάνην οικτρά».
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα Συλλαλητήρια των συνδικάτων και στην αυριανή στάση εργασίας είναι η καλύτερη απάντηση στην συγκυβέρνηση του Μνημονίου.

Παίρνουμε μαζικά μέρος σήμερα Δευτέρα 8/10/12 στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα και αύριο Τρίτη 9/10/12 στη στάση εργασίας από τις 12 μ. μ. μέχρι τις 3 μ. μ.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ. μ. το μεσημέρι στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Μέρκελ- Σαμαρά.
Σημείο συνάντησης: Όθωνος και Αμαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]