ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


   Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 12/10/2012


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Για μια ακόμη φορά ο  Διευθυντής ΔΕ Ευρυτανίας κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο  και τη γενική γραμματέα της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας επειδή η ΕΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, άσκησε κριτική, ως όφειλε στα πλαίσια των  συνδικαλιστικών της  δικαιωμάτων, σε ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχέση με τις αποσπάσεις συναδέλφων. Επισημαίνουμε ότι στο παρελθόν, ο ίδιος Διευθυντής,  είχε καλέσει σε απολογία ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι σε ενέργειες  του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο  προϊστάμενος. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης όμως δεν έλαβε υπόψη του το άρθρο 46 του ίδιου νόμου, που αναφέρεται στην   συνδικαλιστική ελευθερία και τη ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτήν δικαιωμάτων,  καθώς και το άρθρο 45  σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσιακή κριτική των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, αποτελεί δικαίωμα των υπαλλήλων και τελεί υπό την εγγύηση του Κράτους.
        Είναι σαφές ότι η  κλήση σε απολογία του προέδρου και της γεν. γραμματέως της ΕΛΜΕ είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη και επομένως είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και βεβαίως  νομικά άκυρη. Στοχεύει  στην παρεμπόδιση της οργανωμένης δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Απαιτούμε από  τον Διευθυντή Εκπαίδευσης  Ευρυτανίας να σταματήσει τώρα τις διώξεις εναντίον των συναδέλφων.
Καλούμε  το Υπ. Παιδείας να παρέμβει ούτως  ώστε να μπει φραγμός στις αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του Δ/ντη Εκπαίδευσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]