ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Βασική θέση των παρατάξεων που συγκροτούν τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι η διαφάνεια στη διαδικασία των τοποθετήσεων. Αυτό εξασφαλίζει την απόλυτη δημοκρατική μεταχείριση όλων των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις , όπως αρμόζει σε ανθρώπους που διδάσκουν και αγωνίζονται.
   Για τους λόγους αυτούς και αφού καλυφθούν πρώτα τα λειτουργικά κενά Β΄ φάσης όσων εκπαιδευτικών παρέμειναν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας ή όσων είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να δημοσιευτούν τα υπόλοιπα κενά για συμπλήρωση ωραρίου και να δοθεί ή δυνατότητα στους συναδέλφους που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου σε κάποια σχολική μονάδα.
   Υπενθυμίζω  ότι με βάση την υπ΄ αριθμ. 118842/Γ2/17-09-2008 Υ.Α.(ΦΕΚ Β΄)
10. Κατά την ανάθεση των μαθημάτων καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους ή στην ίδια ομάδα σχολείων με μαθήματα πρώτης (Α΄) και δεύτερης (Β΄) ανάθεσης. Η μετακίνηση του εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο γίνεται μόνο σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης του υποχρεωτικού του ωραρίου.
11. Θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στο κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα σε σχολείο της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων του ίδιου Δήμου. Όταν αυτό είναι αντικειμενικά αδύνατο, μπορούν να συμπληρώνουν το ωράριό τους υπηρετώντας διάφορους υποστηρικτικούς θεσμούς (Ενισχυτική διδασκαλία, τάξεις υποδοχής, φροντιστηριακά τμήματα κ.λ.π.). Ειδάλλως, κατ` απόλυτη προτεραιότητα, ανατίθενται οι ώρες αυτών σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
12. Σε περίπτωση που τουλάχιστον δύο (2) εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στο ίδιο σχολείο και οι ώρες που υπολείπονται για συμπλήρωση του ωραρίου τους είναι ως άθροισμα μέχρι τρεις (3) και εφόσον δεν υπάρχει σχολείο της ίδιας ή όμορης ομάδας σχολείων για να συμπληρώσει το ωράριό του ο τελευταίος τοποθετηθείς, τότε παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
Κλείνοντας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημειώνω ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες ρυθμίζονται όπως και οι οργανικές υπεραριθμίες.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις παραγράφους 3 βίί και 9 του άρθρου 14 του ΠΔ 50/96 σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης ( προσωρινής, όσων είναι στη διάθεση ή αποσπάστηκαν) υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται όσοι συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, οπότε αυτοί μετακινούνται για συμπλήρωση ωραρίου, αν χρειαστεί.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]