ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΜοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896     Αιγάλεω 24/05/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή παράπονα που ακούγονται για την κατανομή των απολυτηρίων στα σχολεία της περιοχής μας. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει τα εξής:

1. Τα απολυτήρια των Δημοτικών σχολείων καθώς και τα απολυτήρια των Γυμνασίων πρέπει να κατανέμονται με διαφανείς διαδικασίες και μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων που είναι αρμόδια για αυτή την κατανομή.

2. Τα σχολεία υποδοχής πρέπει να θεωρούνται ισότιμα στην κατανομή 
των απολυτηρίων εφόσον έχουν τις αναγκαίες κτιριακές προϋποθέσεις (αριθμό αιθουσών, εργαστηρίων κ.λ.π) και  εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας σε αυτά όπως π.χ μεγάλες οδικές αρτηρίες ταχείας κυκλοφορίας που θέτουν σε κίνδυνο του μαθητές.

3. Σοβαρός παράγοντας στην κατανομή των απολυτηρίων στα σχολεία πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξασφάλιση μικρού αριθμού μαθητών ανά τμήμα και σε καμία περίπτωση πάνω από 25 μαθητές.

4. Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα της εκπαίδευσης και όχι σε λογιστικά κριτήρια, που αντιμετωπίζουν τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου ως οικονομικό κόστος.

5. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ πιστεύει πως όλα τα σχολεία είναι ισότιμα και δεν πρέπει να κατηγοριοποιούνται. Κοινή απαίτηση αποτελεί το «σχολείο της γειτονιάς», που είναι συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία καλύπτοντας τις ανάγκες της.

6. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έχει αντιταχθεί στο παρελθόν σε προσπάθειες συγχώνευσης σχολικών μονάδων. Το ίδιο θα κάνει σε κάθε νέα προσπάθεια, άμεση ή έμμεση, για συγχώνευση  σχολικών μονάδων.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος
Κορδής Νεκτάριος   
Ο  Γεν. Γραμματέας
Ποταμιάνος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]