ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

   Σας αποστέλλω τους πίνακες με τους καθηγητές που φεύγουν και έρχονται με μετάθεση στη Γ΄ Αθήνας. Με μία πρώτη ανάγνωση φεύγουν 37 και έρχονται 39 συνάδελφοι. Σε σχέση με τον πίνακα Γ΄ που στάλθηκε από το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας στο υπουργείο παρατηρούμε κυρίως τα εξής:
§  Φεύγουν 12 Φιλόλογοι και έρχονται 4 (Ειδική Κατηγορία).
§  Φεύγουν 11 Μαθηματικοί και έρχονται 9. Το ΠΥΣΔΕ είχε αποστείλει 3 κενά στον πίνακα Γ΄.
§  Φεύγουν  2 Φυσικοί, 1 Χημικός, 1 Βιολόγος και έρχονται 1 Φυσικός και
         4 Βιολόγοι. Το ΠΥΣΔΕ είχε αποστείλει 9 κενά Βιολόγων και 1 Γεωλόγου.
§  Έρχονται 2 Νοσηλευτές (ΠΕ 14.06), 4 Νοσηλευτικής (ΠΕ18.10), 1 Αισθητικής (ΠΕ18.04), 1 Μαιευτικής (ΠΕ18.11), 2 Φυσιοθεραπείας (ΠΕ18.25), και 1 Εργασιοθεραπείας (ΠΕ18.24). Η πρόταση του ΠΥΣΔΕ ήταν 13 κενά ΠΕ14 και 2 κενά ΠΕ18. Οι προτάσεις του ΠΥΣΔΕ για  καθηγητές Αισθητικής, Φυσιοθεραπείας, Εργασιοθεραπείας καλύφθηκαν.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι διαδικασίες για τις τοποθετήσεις που θα προκύψουν από υπεραριθμίες, βελτιώσεις, όσων είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, μεταθέσεις και γενικά για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών.
Για την καλύτερη και ορθολογική διευθέτηση αυτών των ζητημάτων  θεωρώ ότι πρέπει να γίνει καταγραφή της πραγματικής κατάστασης των σχολικών μονάδων. Να θεωρηθεί ως βάση εκκίνησης  ο σημερινός αριθμός τμημάτων κάθε σχολείου. Να υπολογιστούν τα τμήματα με 25 το πολύ μαθητές, από 20 σε κατευθύνσεις – επιλογές  και 10 στα εργαστήρια. Ωστόσο  στα σχολεία  της Γ΄ Αθήνας με χαμηλό αριθμό μαθητών τα οποία απειλήθηκαν και απειλούνται με συγχώνευση ή κατάργηση, ο υπολογισμός των τμημάτων θα προτείνω να γίνει με 20 μαθητές ανά τμήμα. Το «σχολείο της γειτονιάς» μπορεί και πρέπει να επιβιώσει. Παράλληλα να γίνει ορθολογική κατανομή του μαθητικού δυναμικού, με διόρθωση της χωροταξικής κατανομής, ώστε να αναπτύσσονται όλες οι σχολικές μονάδες ισόρροπα και να αξιοποιούνται οι δυνατότητές τους σε υποδομές και προσωπικό.
Εκτιμώ ότι μπορούν να δοθούν οργανικά κενά με λιγότερες από 11 ώρες, ειδικά για εκείνες τις ειδικότητες που με δυσκολία συμπληρώνουν ωράριο σ' ένα σχολείο. Και να υπάρξει μέριμνα ώστε οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να πάρουν οργανική θέση, κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους. Τέλος, είναι απαραίτητο  να γίνει  η κατάλληλη προεργασία ώστε οι τοποθετήσεις του μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων να έχουν γίνει μέχρι τον Ιούνιο και τα σχολεία να λειτουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς με το αναγκαίο προσωπικό.
Καλή δύναμη σε όλους!
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ 
ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ 6ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ-κιν. 6977513534



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]