ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Α.  Με τροπολογία που κατατέθηκε τη νύχτα της Παρασκευής 30-3-2012 ρυθμίζονται ζητήματα που μεταξύ άλλων αφορούν στην αξιολόγηση και τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών. Διαβάστε την τροπολογία εδώ . Για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών δίνεται χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Μέσα στο καλοκαίρι δηλαδή που τα σχολεία είναι κλειστά και η δυνατότητα αντίδρασης του εκπαιδευτικού κόσμου περιορισμένη…
Για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών και με την προτεινόμενη ρύθμιση περιορίζεται ακόμη περισσότερο το δικαίωμα της παραίτησης των εκπαιδευτικών, αφού αντικαθίσταται η ημερομηνία της 10ης Αυγούστου (που ισχύει μέχρι σήμερα) με την 10η Ιουλίου. Η τροπολογία ορίζει:
«Οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε., που υποβάλλονται μετά την 10η Ιουλίου, καθώς και κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, γίνονται αποδεκτές με απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ, ύστερα από γνώμη του ΚΥΣΔΕ, για εξαιρετικούς λόγους, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες… ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». Τέλος ορίζεται ότι ο εκπαιδευτικός που παραιτείται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αν δεν υποβάλλει και δεύτερη αίτηση παραίτησης απολύεται αυτοδίκαια το αργότερο έως τις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους. 
Β. Προσέξτε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: Στη Γ΄ Αθήνας ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ των ακαθάριστων αποδοχών των εκπαιδευτικών  είναι 1689 ευρώ. Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ των καθαρών αποδοχών …1096 ευρώ!!! Τι σημαίνει αυτό οι κρατήσεις μας είναι περίπου 600 ευρώ το μήνα. Με ποιο αντίκρισμα άραγε; Για την υγειονομική μας περίθαλψη; Για την τεράστια σύνταξη που θα πάρουμε στο μέλλον; Για τις επικουρικές συντάξεις; Για το εφάπαξ που σύντομα θα εξαφανιστεί; Ποια είναι τελικά η ανταποδοτικότητα των χρημάτων αυτών;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η αξιολόγηση είναι μπροστά μας από το Σεπτέμβρη. Μια αξιολόγηση που θα λειτουργήσει ως όχημα για τη νομιμοποίηση των απολύσεων. Η λογική του «εγώ ελπίζω να τη βολέψω» μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για όλους. Η καμπάνα χτυπά για όλους! Αν απέναντι σε αυτή την αξιολόγηση-χειραγώγηση δεν υπάρξει καθολική αντίσταση τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός που χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους και όσοι απομείνουν θα  πρέπει να είναι υποταγμένοι, με μισθούς που δεν θα ξεπερνούν το 50% του μισθού του 2009! Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα αν θέλουμε να ελπίζουμε. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τους  ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]