ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Ένα από τα θέματα που απασχολούν τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας την περίοδο αυτή είναι η διαδικασία τοποθέτησης σχολικών συμβούλων σε οργανικά κενά.
Πιο συγκεκριμένα με βάση την εγκύκλιο 6010/Δ1/19-1-2012 του Υπουργείου Παιδείας δίνεται η δυνατότητα σε σχολικούς συμβούλους που είχαν τοποθετηθεί μεταξύ 9-8-2007 και 18-5-2010 σε θέση σχολικού συμβούλου και είχαν χάσει την οργανική τους θέση να τοποθετηθούν από το οικείο ΠΥΣΔΕ σε κενή θέση σχολείου της προτίμησής τους. Εάν δεν υπάρχει κενή θέση σε συγκεκριμένο σχολείο της προτίμησής τους, τοποθετούνται, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας σε ειδική προς τούτο συνιστώμενη (προσωποπαγή δηλαδή) θέση σε ένα από τα τρία σχολεία μιας εκπαιδευτικής περιφέρειας την οποία θα επιλέξουν οι ίδιοι σε όποιο σημείο της Ελλάδας επιθυμούν! Η ίδια ακριβώς ρύθμιση προβλέπεται και για απερχόμενους σχολικούς συμβούλους που διετέλεσαν  σύμβουλοι την αντίστοιχη χρονική περίοδο (9-8-07 έως 18-5-10). Αντίθετα οι σύμβουλοι που είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις σχολικών συμβούλων μετά την ισχύ του Ν3848/2010, δηλαδή μετά τις 19-5-2010 διατηρούν την οργανική τους θέση. Η ρύθμιση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 2-3-2012 να απονείμει τον βαθμό Α΄ στους σχολικούς συμβούλους για το χρόνο άσκησης της θητείας τους. Τα «δωράκια» συνεχίζονται για τους αξιολογητές μας. Μια αξιολόγηση που θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις χιλιάδων  εκπαιδευτικών.
   Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταστρατηγείται η διαδικασία κάλυψης οργανικής θέσης. Εάν υλοποιηθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου εκατοντάδες οργανικές θέσεις θα «χαθούν» για τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα η πρόβλεψη για απόδοση προσωποπαγούς θέσης σε ένα από τα τρία σχολεία της αίτησης τοποθέτησης θίγει τους εκπαιδευτικούς της ίδιας ειδικότητας που έχουν οργανική θέση στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Ο σύμβουλος θα καταλάβει δηλαδή την θέση και ένας συνάδελφος της ίδιας ειδικότητας θα βρεθεί ξαφνικά να είναι υπεράριθμος!!! Στη Γ΄ Αθήνας έχουμε 10 τέτοιες περιπτώσεις. Για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί η ΟΛΜΕ στις 23-2-12 http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=2487.
   Πέρα από τα όποια «παραθυράκια» αλλά και τα κενά του νόμου η θέση των ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας πρέπει να είναι ξεκάθαρη:
1.  Οι τοποθετήσεις των συμβούλων να γίνουν στην περιοχή-και μόνο σε αυτή-  στην οποία κατείχαν οργανική θέση πριν γίνουν σύμβουλοι.
2.  Να γίνει μόνο σε πραγματικά κενά και όχι σε προσωποπαγείς θέσεις.
3.  Όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι θα πρέπει να κριθούν για τις οργανικές θέσεις όχι τώρα αλλά κατά τη διάρκεια των οριστικών τοποθετήσεων μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους. Τα όποια οργανικά κενά υπάρχουν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο στους σχολικούς συμβούλους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ όλης της χώρας θεωρώ ότι πρέπει να αναδείξουμε το σοβαρό αυτό θέμα. Η επιλεκτική απόδοση οργανικών θέσεων αυτήν την περίοδο είναι κάτι που αδικεί κατάφωρα τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή υπάρχει καταγγελία της Α΄ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ για σχολικό σύμβουλο να δηλώνει ότι «θα είναι ο βασικός παράγοντας στην αξιολόγηση – χειραγώγηση που προωθεί το υπουργείο, ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και θα τοποθετούνται οι συνάδελφοι στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με τις δικές του υποδείξεις»!!! Με την τρομοκρατία των 150.000 απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων να κρέμεται πάνω από τα κεφάλιά μας ένας δρόμος υπάρχει της αλληλεγγύης και της συλλογικής αντίστασης.
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται µια µέρα
που πρέπει το µεγάλο Ναι ή το µεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αµέσως όποιος τόχει
έτοιµο µέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιµή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν µετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όµως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι –το σωστό– εις όλην την ζωή του.

CHE FECE… IL GRAN RIFIUTO K. Καβάφης 1901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]