ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


     ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ    Παλλήνη  25.3.2012          
                    Έχουν αρχίσει να με κυκλώνουν επικίνδυνα οι ώρες
                    Πρέπει να ζήσω τις αντίστροφες  δυνάμεις.
                                             ( Νίκος Καρούζος)
                   Σχετικά με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.
·         Οι παρελάσεις, το Σάββατο24/3 και την Κυριακή 25/3, έγιναν…. ενώπιον του στρατού και της αστυνομίας.  Η Αθήνα από το πρωί είχε μετατραπεί σε κατοχική πόλη με ελεύθερους σκοπευτές, για να αποκρούσουν  τον εχθρό λαό. Για να πλησιάσει κανείς το κέντρο, έπρεπε να περάσει τα «φυλάκια» του Χρυσοχοΐδη, χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα κατόρθωνε να φθάσει στον προορισμό του.
·         Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες  και  οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να είχαν πάρει θέση κατά των μαθητικών παρελάσεων ή τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να είχαν πάρει σαφή θέση εναντίον της συμμετοχής των μαθητών στην καθιερωμένη  μαθητική παρέλαση, καθώς ήταν ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ως επίδειξη πυγμής εναντίον του οργισμένου λαού. Ο Χρυσοχοΐδης φρόντισε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του από ημέρες πριν. Οι μαθητές παρέλασαν  μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς. Οι νέοι μας από μικρή ηλικία πήραν μια πρώτη γεύση για την Ελλάδα του μνημονίου. Από εδώ και εμπρός  η πολιτική του μνημονίου θα επιβάλλεται με αστυνομοκρατία , με περιορισμό των δημοκρατικών  δικαιωμάτων, με συλλήψεις , με τρομοκρατία.
·          Ήταν θλιβερό θέαμα να εκλιπαρούν οι γονείς τους αστυνομικούς , για να τους επιτρέψουν να δουν τα παιδιά τους  στην παρέλαση μέσα σε ένα κλίμα αστυνομοκρατίας , απειλών και συλλήψεων. Η αστυνομία σε μια επίδειξη πυγμής συνέλαβε 23 αγωνιστές, για να στείλει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής  του νέου Υπουργού ασφαλείας και βραβευμένου από τη CIA  κ.Χρυσοχοΐδη.
·         Μεγάλη ευθύνη για τη μη συμμετοχή του κόσμου  στις εκδηλώσεις ενάντια στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου και την αστυνομοκρατία  έχουν όσοι υιοθέτησαν τα περί προβοκάτσιας και απέτρεψαν το λαό  από το  να κατέβει στο Σύνταγμα και να διαμαρτυρηθεί. Ο λαός ήθελε να εκδηλώσει την οργή του και όχι να τιμήσει με την παρουσία τις παρελάσεις.
·         Η αντιμετώπιση των διαμαρτυριών του λαού  με στυγνή βία, με προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές στα δικαστήρια,  δείχνουν ξεκάθαρα και στο μη υποψιασμένο πολίτη ότι από δω και πέρα οποιαδήποτε κυβέρνηση θα κυβερνά με τη βία, μέσα σε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, αν δεν ανατραπεί η πολιτική της τρόικας και αν δε δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια άλλη πολιτική που θα οδηγήσει  τους εργαζόμενους σε έξοδο από την κρίση. Η χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική χώρα με εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό, με υπόθαλψη του ρατσισμού( Χρυσή Αυγή), με συγκέντρωση των μεταναστών σε γκέτο( πρόταση Καρατζαφέρη,  που μελετά ήδη η κυβέρνηση), με κατάργηση της όποιας δωρεάς υγείας υπήρχε, με τριτοκοσμικά φάρμακα, με κλείσιμο σχολείων, με απολύσεις Δ.Υ, με Βουλγάρικα μεροκάματα που ήδη ισχύουν( οι επιχειρήσεις πληρώνουν κάθε μήνα 150- 200€, πάντα έναντι). Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων. Έτσι κατάντησε τη χώρα η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, το  ΔΝΤ και Ε.Ε.
·         Παρά την αστυνομοκρατία,   τις απειλές και τις συλλήψεις ο λαός  κατόρθωσε να εκδηλώσει την οργή του σε διάφορες πόλεις, να αποτρέψει την παρουσία κυβερνητικών παραγόντων στην εξέδρα των επισήμων ή και να ματαιώσει  την παρέλαση (Ηράκλειο Κρήτης). Το μήνυμα στάλθηκε.
·          Μέσα σε αυτό το αυταρχικό πλαίσιο που δομείται, τα δημοκρατικά δικαιώματα  που παρείχε το αστικό καθεστώς και τα περισσότερα θεσπίστηκαν μετά τη Γαλλική επανάσταση στην Ευρώπη, είναι υποχρεωμένο να τα πάρει πίσω, για να επιβάλει την πολιτική λιτότητας που απαιτεί ο έντονος ανταγωνισμός στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Χωρίς ανατροπή αυτής της πολιτικής, δεν υπάρχει ελπίδα.   Η Ενότητα  αριστερών καθηγητών σε καλεί σε συσπείρωση. Με την ανοχή και με εργαλεία του παρελθόντος δεν ανατρέπεται μια πολιτική που έχει πρόγραμμα «μακράς πνοής» και αποβλέπει να μας γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Δυστυχώς θα πρέπει να διανύσουμε ξανά το δρόμο που έκαναν οι προηγούμενες γενιές και να επαναλάβουμε τους αγώνες τους, για κερδίσουμε αυτά που μας κληροδότησαν με τη θυσία τους οι εργαζόμενοι και το εργατικό κίνημα σε διάφορες χώρες. Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής ΔΝΤ και Ε.Ε. Οι αυταπάτες πρέπει να τελειώσουν.
                ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                                       (  Της    Ε’      ΕΛΜΕ   Ανατ. Αττικής.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]