ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Παρά το γεγονός ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση και τους εφαρμοστικούς Νόμους οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στην κοινωνική βαρβαρότητα το συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη των πλειοψηφιών συνεχίζει να βρίσκεται σε ακινησία, ιδιαίτερα σε κεντρικό επίπεδο.
          Ακόμη και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο που πάρθηκε μετά από δική μας πρόταση για απεργία μέχρι το τέλος Μάρτη δεν υλοποιείται εξαιτίας της τακτικής που ακολούθησαν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
          Η ανάγκη για ενημέρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων σήμερα μπροστά και στις πολιτικές εξελίξεις είναι επιτακτική.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε πέρα από τα ξεχωριστά προγράμματα δράσης που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε Σύλλογο και Ομοσπονδία πρέπει να αξιοποιηθούν και όποιες δυνατότητες δίνονται σε κεντρικό επίπεδο για την προβολή, ανάδειξη και επίλυση των ιδιαίτερων αλλά και γενικότερων θεμάτων.
Η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια ενημέρωσης των εργαζομένων και ανάδειξης των γενικότερων και ειδικών προβλημάτων έχει εκδώσει  4σέλιδη ανακοίνωση και αφίσα. Τα υλικά βρίσκονται στην ΑΔΕΔΥ και έχουν  σταλεί στα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία βαδίζοντας προς τις εκλογές της «Άνοιξης» το συνδικαλιστικό κίνημα να βρίσκεται σε κινητικότητα και όχι σε κατάσταση αναμονής, όπως θα επιθυμούσαν οι δυο μεγάλες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για ευνόητους λόγους.
Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος την ίδια ακριβώς στάση να ακολουθήσουν, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, και στη διανομή του υλικού  είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε και να δώσουμε  όλες μας τις δυνάμεις μας, ώστε το υλικό να φτάσει στους χώρους δουλειάς και να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους.
Αναζητήστε λοιπόν τα υλικά από τα Νομαρχιακά Τμήματα ή προμηθευτείτε τα από την ΑΔΕΔΥ, αν οι Ομοσπονδίες δεν δείξουν ενδιαφέρον.
          Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξουν επιτυχημένες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για τα θέματα τις υγείας στις 29 Μάρτη και για να διαμαρτυρηθούμε για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του μαύρου μετώπου του Μνημονίου.
Η μείωση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση των ΣΣΕ, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τα θέματα υποβάθμισης της υγειονομικής περίθαλψης και γενικότερα η προστασία των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, που σήμερα ανατρέπονται,  πρέπει να αποτελούν άμεσους στόχους της καθημερινής μας πάλης.
Ειδικότερα για την 29η Μάρτη, που έχει οριστεί ως ημέρα δράσης για τα θέματα της Υγείας, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες από τα Νομαρχιακά τμήματα, τα κατά τόπους σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία, ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών, σωματεία όλων των εργαζομένων αλλά και τοπικούς φορείς σε περιοχές που υπάρχουν νοσοκομεία που συγχωνεύονται, ώστε συνολικά να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τον ΕΟΠΥΥ και γενικότερα με τις παροχές υγείας προς τους πολίτες.

ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]