ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


         Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
         Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
         Τηλ – Fax  5910896                                                                                      Αιγάλεω 19/03/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η κυβέρνηση  με τις πλάτες και τις ευλογίες του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε, με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου όχι μόνο οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στον εργασιακό μεσαίωνα και την απόλυτη εξαθλίωση, αλλά και με τις ανατροπές στο χώρο της υγείας, στον ... τάφο. Η εμπειρία των χωρών που εφαρμόστηκαν ανάλογες πολιτικές αλλά και οι πρώτοι μακάβριοι δείκτες στον τομέα της υγείας στη χώρα μας , είναι αποκαλυπτικοί. Αύξηση κατά 17%-36% στις καταγεγραμμένες απόπειρες αυτοκτονιών. Αλματώδης άνοδος στα καρδιαγγειακά νοσήματα, εκτίναξη των ψυχικών νοσημάτων.
   Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δύο μήνες τώρα με τη νέα οργάνωση της κοινωνικής μας ασφάλισης μέσω του ΕΟΠΥΥ μπορεί να περιγραφεί ρεαλιστικά  ως πλήρης χρεοκοπία του -ήδη προβληματικού- κοινωνικού κράτους. Ελάχιστοι οι συμβεβλημένοι γιατροί, έλλειψη βασικών ειδικοτήτων ακόμη και σε γειτονικούς δήμους, αύξηση νοσηλίων και στα δημόσια νοσοκομεία, μετακύλιση των εξόδων για την προστασία του δημοσίου αγαθού της υγείας στα λεηλατημένα εισοδήματά μας. Την τραγική κατάσταση που βιώνουμε μπορεί κανείς να την καταλάβει από το σημαντικό στοιχείο ότι για τον καινούριο ασφαλιστικό οργανισμό, τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται κρατική επιδότηση ύψους 0,6% του ΑΕΠ για να καλύψει 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, όταν τα προηγούμενα χρόνια μόνο για το ΙΚΑ, με τους μισούς ασφαλισμένους, η επιδότηση ήταν 1,4% του ΑΕΠ και ήταν ήδη ελλιπής!
    Από 1 Ιανουαρίου ο ασθενής καταβάλλει 25% συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα και 15% συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ μεγάλες κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων δεν δικαιολογούνται και κατηγορίες φαρμάκων δε συνταγογραφούνται. Στο βωμό  «της σωτηρίας της χώρας από τη χρεοκοπία» , το κράτος στην ουσία  αποσύρεται από τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης αφού για οποιαδήποτε ιατρική πράξη πρέπει πια να πληρώνουμε ακόμα και στα Δημόσια Νοσοκομεία. 
   Ο στραγγαλισμός των υπηρεσιών υγείας έρχεται στα δημόσια νοσοκομεία και απ' την τεράστια μείωση των λειτουργικών δαπανών, που για το 2012 προβλέπεται για 45%.Με αυτό τον προϋπολογισμό τα νοσοκομεία μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η συμπαράσταση- συμπαράταξη των εκπαιδευτικών  στον αγώνα για δημόσια υγεία είναι αυτονόητη.

   Μέσα στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε εργαζόμενο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του πρώην ΟΠΑΔ στο Αιγάλεω (Μ. Μπότσαρη) την Τρίτη 3-4-2012  στις 13:00.
Γιατί  η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, το νερό, οι δρόμοι είναι δημόσια αγαθά για το λαό και όχι εμπορεύματα και πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος



Ο Γεν. Γραμματέας

Ποταμιάνος Γιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]