ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Διαψεύδουν όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι νέοι της Ελλάδας αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους και σπεύδουν να υπογραμμίσουν την αγωνιστική τους διάθεση. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ασημίου, με ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν, δηλώνουν παρόντες στους αγώνες και απευθύνουν σκληρά ερωτήματα στην πολιτική ηγεσία της χώρας!

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η Νέα Γενιά έχει ΙΔΑΝΙΚΑ, Ούτε Ξεπουλιέται, Ούτε Προσκυνά!»
Αυτή είναι η απάντησή μας σε όλους όσοι κατηγορούν τη γενιά μας και θεωρούν ότι μένουμε απαθείς μπροστά σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας.
Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι εμείς γνωρίζουμε περισσότερο απ' όλους τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν είμαστε εμείς που βγάζουμε τα χρήματά μας σε τράπεζες του εξωτερικού από φόβο μήπως τα χάσουμε σε περίπτωση χρεοκοπίας. Αντίθετα είμαστε εμείς και οι οικογένειές μας που βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις του μνημονίου που επιβάλλει αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις, κατάργηση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Η οικονομική κρίση αφορά κυρίως την Παιδεία. Το αρμόδιο Υπουργείο προτάσσοντας το σύνθημα «Πρώτα ο Μαθητής» στην πραγματικότητα ακυρώνει τους ίδιους τους μαθητές με την κατάργηση μικρών σχολείων στο όνομα της συγχώνευσης, με τη δημιουργία πολυδύναμων σχολικών μονάδων, την ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών λόγω της μετακίνησης τους θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Πώς μπορεί να μας πείσει η ίδια η Υπουργός Παιδείας ότι ενδιαφέρεται για τη δημόσια «δωρεάν» παιδεία όταν η ίδια δεν την επιλέγει για το παιδί της στέλνοντάς το σε ιδιωτικά σχολεία και κολέγια του εξωτερικού;
Άραγε έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο λαός έχει πάψει να τους εμπιστεύεται;
Λαμβάνουν το μήνυμα που τους στέλνουν καθημερινά μαθητές και εργαζόμενοι;
Δεν ντρέπονται που, ενώ πολιτικοί του εξωτερικού προσφέρουν το μισθό τους στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα, εκείνοι αρνούνται να στερηθούν έστω και ένα μικρό μέρος από τους παχυλούς μισθούς τους και κάθε είδους προνόμια προκαλώντας το κοινό αίσθημα;
Τους προκαλούμε! Θα μπορούσαν, άραγε, έστω και για λίγο να ζήσουν με τα πενιχρά εισοδήματα των γονιών μας;
Φοβόμαστε να κάνουμε όνειρα, γιατί νομίζουμε ότι και αυτά θα μας τα χρεώσουν μαζί με το «χαράτσι του μήνα».
Δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε και μας αναγκάζουν να φεύγουμε απ' την Ελλάδα μας, τη χώρα που τόσο αγαπάμε και που τόσοι Έλληνες και φιλέλληνες στηρίζουν.
Εμείς, λοιπόν, σας εγγυώμαστε ότι δε θα μείνουμε άπραγοι και δε θα ξεπουλήσουμε τα ιδανικά και τις αξίες μας, όπως κάνετε εσείς με τη χώρα μας.
Σταματήστε να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς, γιατί εμείς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]