ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                Αιγάλεω 9-2-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: «Ανοιχτή Επιστολή στα Στελέχη της Εκπαίδευσης (Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που προτείνουν τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. 

     Με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας του τελεσίγραφου για την υποβολή προτάσεων «συγχωνεύσεων» σχολείων,  το ΔΣ της ΕΛΜΕ, καλεί κάθε εκπαιδευτικό ο οποίος κατέχει θέση ευθύνης, είτε αυτός είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης, είτε είναι Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης να λάβει υπόψη του τα ακόλουθα:
  1. Κάθε μαθητής έχει το δικαίωμα να μορφώνεται και να εκπαιδεύεται υπό ίσους όρους και συνθήκες με τους συμμαθητές του. Η Δημόσια, Δωρεάν  καθολική και ισότιμη εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα που τιμολογείται ανάλογα.
  2. Κάθε σχολείο με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του θεωρούμε ότι είναι ισότιμο με τα υπόλοιπα.
  3. Το κλείσιμο ενός σχολείου σημαίνει έναν εκπαιδευτικό  πυρήνα λιγότερο, με ατελείωτα προβλήματα για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς). Τα προβλήματα θα είναι οργανωτικά, ανθρωπιστικά, εκπαιδευτικά και κυρίως παιδαγωγικά αφού θα πάψει η προσωπική-παιδαγωγική σχέση του εκπαιδευτικού με το μαθητή του, τις ιδιαιτερότητές του, τα προβλήματά του.
  4. Κάθε στέλεχος της εκπαίδευσης  θα πρέπει να λειτουργεί ως εκπαιδευτικός, η θέση που κατέχει είναι προσωρινή και πρέπει να σκεφτεί ως εκπαιδευτικός και όχι ως φερέφωνο εξουσιών οι οποίες βλέπουν το μαθητή και τον καθηγητή σαν αριθμό και όχι σαν πρόσωπο.
    
     Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καλεί το Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και τον Περιφερειακό Διευθυντή να συναισθανθούν την ευθύνη τους και σαν εκπαιδευτικοί που υπήρξαν να μην προτείνουν το κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]