ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                              Αιγάλεω 27-2-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

   Η οικονομική  επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό την τρέχουσα σχολική χρονιά, ήταν σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τη σχολική χρονιά 2010-2011. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε πολλά προβλήματα στα σχολεία, σε σημείο αδυναμίας  να ανταπεξέρχονται και στις πιο στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες.
   Αν δε συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις η  καταβολή των δόσεων δεν γίνεται έγκαιρα και ότι στην περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου δεν καταβάλλεται όλο το ποσό στις σχολικές μονάδες, το πρόβλημα οξύνεται ακόμη περισσότερο.
    Κάτω από αυτές τις οικονομικά ασφυκτικές συνθήκες οι οποίες οδηγούν τους Δήμους αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα να διαχειριστούν αυτή τη «μίζερη» οικονομική κατάσταση, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν αντιπαλότητες και αθέμιτος ανταγωνισμός, στον καταμερισμό των οικονομικών επιχορηγήσεων ανάμεσα στις σχολικές μονάδες. Απεναντίας θα πρέπει η κατανομή αυτή  να γίνεται με δίκαιο τρόπο και παίρνοντας υπόψη όλους εκείνους τους παράγοντες(αριθμό μαθητών, παλαιότητα σχολικής μονάδας, υλικά και κόστος εργαστηρίων, βιβλιοθήκες, άλλες υποδομές κ.λπ.) που συνιστούν μια πιο «αντικειμενική» κατανομή.
   Ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει για την Παιδεία ακόμη λιγότερες δαπάνες, πράγμα  που  σημαίνει ότι ανάμεσα σε όλα τα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πιο σκληρή οικονομική πραγματικότητα που οδηγεί τα σχολεία και τη δημόσια εκπαίδευση σε όλο και  μεγαλύτερη υποβάθμιση.
   Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να μείνουμε στη διαχείριση της μιζέριας μας, και τη παθητική στάση απέναντι στη μείωση των πιστώσεων στην εκπαίδευση, αλλά αντιθέτως μαζικά να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να επιτελέσουν τον ρόλο τους ως φορείς της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για όλους ανεξαιρέτως  τους μαθητές.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]