ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
   Το Υπουργείο Παιδείας παρά την καθολική αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχωρά σε  επείγουσες συγχωνεύσεις σχολείων  αφού μέχρι τις 2-3-2012 οι Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι μετά το πρώτο χτύπημα  το 2011 που είχε σαν αποτέλεσμα 1050 σχολεία λιγότερα, ξεκινά ο δεύτερος γύρος.  Η εκπαίδευση λοιπόν είναι και πάλι αντιμέτωπη με την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει σχολεία. Η ηγεσία του υπουργείου έχει δώσει αρκετά χτυπήματα στο δικαίωμα για  δημόσια και δωρεάν παιδεία, με πιο σημαντικό το γεγονός ότι στέρησε φέτος τα βιβλία από τα παιδιά.  Η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ έχει δημιουργήσει μια πραγματική κρίση στην εκπαίδευση με την έλλειψη χρημάτων για πετρέλαιο και αναλώσιμα και με σοβαρά προβλήματα υποσιτισμού μαθητών. Είναι καιρός να μπει φραγμός. Όχι άλλες συγχωνεύσεις-κλεισίματα.
   Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτές εφαρμόζονται ενόψει του νέου μνημονίου και έχουν ως κύριο στόχο την περαιτέρω περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, την προώθηση του σχολείου της αγοράς και την τελική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις έρχονται να δημιουργήσουν το φθηνό σχολείο και να υποβαθμίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στις πιο κρίσιμες και ευαίσθητες πλευρές της με  σοβαρές παιδαγωγικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Δημιουργούνται πολυπληθή σχολεία από άποψη μαθητικού δυναμικού με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός απρόσωπου παιδαγωγικού περιβάλλοντος με μειωμένη ή εντελώς αδύνατη δυνατότητα πραγματικής επικοινωνίας ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή και ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον γονιό. Το σχολείο της γειτονιάς ως εκπαιδευτική εστία χάνεται.
   Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης  Γ.  Ζαφειρακίδης λειτουργώντας όχι ως εκπαιδευτικός αλλά ως φερέφωνο μιας εξουσίας που βλέπει το μαθητή και τον καθηγητή σαν αριθμό και όχι σαν πρόσωπο πρότεινε τη συγχώνευση 14 σχολικών μονάδων στη Γ΄ Αθήνας  (4 Γυμνάσια, 2Λύκεια, 4 ΕΠΑΛ, 4 ΕΠΑΣ).Με τη στάση του αυτή  δυστυχώς βρίσκεται απέναντι σε  όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
   Η  Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής μαζί με συλλόγους δασκάλων, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22-2-2012 στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας ζητώντας να αποσυρθούν άμεσα οι προτάσεις αυτές για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν τουλάχιστον εξοργιστικές με πιο χαρακτηριστική την αναφορά στα «παιδαγωγικά κριτήρια των συγχωνεύσεων για το καλό των μαθητών αφού τα συγχωνευμένα σχολεία λειτουργούν καλύτερα»! Είναι προφανές ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Ο  αγώνας που πρέπει να δώσουμε ενάντια στην τρόικα και στην κυβέρνηση για να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας, θα είναι σκληρός και δύσκολος. Αλλά είναι αναγκαίος.  Η υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και ο αγώνας για να μην κλείσει ούτε ένα σχολείο δεν είναι υπόθεση μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.
  Μέσα στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε την  πραγματοποίηση συγκέντρωσης –παράστασης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29-2-2012 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής  (Τσόχα 15-17 Αμπελόκηποι) για να διαμαρτυρηθούμε για τις συγχωνεύσεις και να απαιτήσουμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Ι. Κουμέντο  να μην προτείνει και να μην συναινέσει σε καμιά συγχώνευση σχολείου. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση αυτή.
Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]