ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Η συμπαιγνία Κυβέρνησης Τρόικας και ΣΕΒ «εξαφανίζει» τα δικαιώματα.

Οι σημερινές εξελίξεις μετά τη συνάντηση Κουτρουμάνη, Τρόικας επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι σχεδιάζουν την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος του τελευταίου αιώνα.
Η συμπαιγνία τρόικα, κυβέρνησης και ΣΕΒ έχουν βάλει στόχο να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να «εξαφανίσουν» τους μισθούς και τις  επικουρικές συντάξεις στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην φτώχεια, στην ανεργία και στην απόλυτη εξαθλίωση.
Το μαύρο αντιλαϊκό αντεργατικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ακροδεξιάς και ο δοτός πρωθυπουργός της δεν έχουν καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να «κινεζοποιήσουν» τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας.
Θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες ιδιαίτερα όταν γίνονται από πρώην συνδικαλιστές όπως ο κ Κουτρουμάνης, που το εργατικό κίνημα πρέπει αυτή τη στιγμή να ζητήσει την παραίτησή του.
Οι εργαζόμενοι, όλος ο ελληνικός λαός, δεν θα επιτρέψει να περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα και θα αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των κομμάτων που τη στηρίζουν.
Επισημαίνουμε, για μια ακόμα φορά. ότι η συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο διάλογο με το ΣΕΒ και τους εργοδότες για τις μειώσεις των μισθών είναι απαράδεκτη, γιατί νομιμοποιεί την τρόικα και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στο σφαγιασμό των μισθών, των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων.
Καλούμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να εγκαταλείψει, πριν είναι αργά, το διάλογο απάτη και να κηρύξει ΤΩΡΑ μαζί με την ΑΔΕΔΥ Γενική Απεργία και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων.

27-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]