ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


“ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Ρέππα, για την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, τις καταργήσεις και τον περιορισμό οργανικών θέσεων από τις Επιτροπές Αναδιοργάνωσης κάθε υπουργείου αλλά και την “αξιολόγηση” του προσωπικού από τον ΑΣΕΠ έπειτα από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη, αποτελούν άλλοθι και αποκαλύπτουν απλώς τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για κατάργηση Δημοσίων υπηρεσιών και απολύσεις στο Δημόσιο έχοντας συμφωνήσει με την Τρόικα, για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000  ως το 2015.
Ο υπουργός κομπάζει και παραδέχεται κυνικά ότι με την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ανατρέπεται  η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα και ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την παραπέρα μείωση του προσωπικού, έστω και με απολύσεις.
Οι πολιτικές αυτές που διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, περιορίζουν κοινωνικά αγαθά και απολύουν εργαζόμενους,  με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών είναι καταστροφικές, για την κοινωνία και για τον τόπο.
Καλούμε τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΓΣΕΕ να παρέμβουν αποφασιστικά, να οριστικοποιήσουν την ημερομηνία της απεργίας και να οργανώσουν τους αγώνες, ώστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

23/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]