ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                                Αθήνα, 13/1/12


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αγαπητοί, ες συνάδελφοι, ες

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται στην Ευρώπη (από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις με τη συμμετοχή του ΔΝΤ) έχουν δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στα κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα αλλά και τη ζωή όλων των εργαζομένων στις χώρες μας. Οι συνεχείς περικοπές στον τομέα της παιδείας, αλλά και της υγείας, οι μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων σε συνδυασμό με την προκλητικές φοροαπαλλαγές που δίνονται στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους οικονομικά ισχυρούς δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτές από τους εργαζόμενους και τους λαούς.
Στην Ελλάδα αυτή η πολιτική οδηγεί στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό μας. Νέα μνημόνια και νέα μέτρα ετοιμάζονται. Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Ήδη και στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία αλλά άλλες χώρες λαμβάνονται ανάλογα μέτρα.
Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει απαντήσει ήδη με μεγάλες κινητοποιήσεις σε κάθε χώρα. Δεν φτάνει αυτό. Επειδή πιστεύουμε πως αυτές οι χώρες είναι μόνο η αρχή, σε ολόκληρη την Ευρώπη εφαρμόζονται ή σχεδιάζεται να εφαρμοστούν ανάλογες πολιτικές (ιδιαίτερα  στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου), πιστεύουμε πως απαιτείται να γίνει πράξη ο αγωνιστικός συντονισμός όλων των ομοσπονδιών, όλων των εργαζομένων, της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων των χωρών της Ευρώπης.
Γνωρίζουμε πως αυτοί που ωφελούνται από αυτές τις πολιτικές είναι μόνο οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι καθήκον μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που διαλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια εκπαίδευση στην Ευρώπη.
Προτείνουμε  να οργανωθούν κινητοποιήσεις όπως απεργίες, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και άλλες μορφές αγώνα. Η ETUCE και η EI μπορούν και πρέπει να αναλάβουν ένα συντονιστικό ρόλο σε αυτό τον αγώνα.
Με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη. Πιστεύουμε πως οι εργαζόμενοι θα νικήσουμε. Όλοι μαζί για μια άλλη Ευρώπη.
Προτείνουμε από τη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που οργανώνει η ETUCE στις Βρυξέλλες στις 20/1/12 για την οικονομική κρίση, να αποφασιστεί η διοργάνωση μιας κοινής ημέρας αγωνιστικής δράσης (μέσα στο επόμενο δίμηνο) όλων των ευρωπαϊκών συνδικάτων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Την  ημέρα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθούν απεργίες, διαδηλώσεις, στάσεις εργασίας, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, ανάλογα και με τις αποφάσεις των εθνικών ομοσπονδιών.
Προτείνουμε τα κύρια συνθήματα να είναι:
- όχι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη
            - όχι στα μνημόνια και τις πολιτικές κυβερνήσεων και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)
            - στοπ στις περικοπές στην παιδεία και την υγεία
            - όχι στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων
            - όχι στις απολύσεις
            - όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]