ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συνεδρίασε, χθες Τρίτη 10/1/2012, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, μετά την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, των μεγάλων περικοπών των μισθών μέσω του λεγόμενου νέου μισθολογίου, της εφαρμογής της εφεδρείας αλλά και των νέων σχεδιασμών του μετώπου της συγκυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και τις σχεδιαζόμενες δραματικές περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν μέσα από τη συζήτηση η ανάγκη παρεμβάσεων για τις σχεδιαζόμενες αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, με βάση τις εντολές τις τρόικας και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς και την έκφραση με έμπρακτο τρόπο της αλληλεγγύης απέναντι σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων, τις απολύσεις και το κλείσιμο επιχειρήσεων.
Η  Αυτόνομη Παρέμβαση επισήμανε την ανάγκη οργάνωσης της πάλης και διεύρυνση των κοινωνικών συμμαχιών απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, από την τρικομματική  κυβέρνηση Παπαδήμου, και η οποία θα γίνει σφοδρότερη το επόμενο διάστημα. Το συνδικαλιστικό κίνημα  οφείλει να οργανώσει τη δική του απάντηση, διευρύνοντας το πλαίσιο διεκδικήσεων με πολιτικά και κοινωνικά προτάγματα απέναντι στο σύνολο των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στο περιθώριο και  τη χώρα στην ολική καταστροφή.
Πρότεινε τη λήψη απόφασης για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας έως το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη και την περαιτέρω κλιμάκωση κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης δηλ. του νέου και πολύ σκληρότερου μνημόνιου. Πρότεινε επίσης τη στήριξη των κινητοποιήσεων, του συντονιστικού των φορέων που συγχωνεύονται την Πέμπτη 12/1 και της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν τα εργατικά κέντρα της Αττικής στις 17/1, αντιδρώντας στην εργοδοτική ασυδοσία και τις απολύσεις.
Ειδικά για τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην κινητοποίηση στις 17 Γενάρη, ημέρα που έχουν βρίσκονται σε κινητοποίηση τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής αντιδρώντας στην εργοδοτική ασυδοσία και τις απολύσεις, με δεδομένα τα προβλήματα έλλειψης χρόνου για την προετοιμασία μιας πετυχημένης απεργίας με όρους κινήματος προκειμένου να ληφθεί απόφαση στήριξης της κινητοποίησης η Αυτόνομη Παρέμβαση, πρότεινε 4ωρη στάση εργασίας για συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην κινητοποίηση. Η συνθετική πρόταση στηρίχθηκε από τη ΔΑΚΕ αλλά και τις Συσπειρώσεις ( η αρχική πρότασή τους ήταν για 24ωρη απεργία).
Εντύπωση προκάλεσε η στάση του ΠΑΜΕ που, αφού δεν πέρασε η πρόταση του για κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ 24ωρης απεργία στις 17 Ιανουαρίου, καταψήφισε την πρόταση να κηρυχθεί 4ωρη Παναττική στάση εργασίας που θα διασφάλιζε και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ψήφος του ΠΑΜΕ ήταν κρίσιμη και διαμόρφωσε το τελικό αρνητικό αποτέλεσμα, αφού η πρόταση για 4ωρη στάση έλαβε 25 ψήφους έναντι 20 λευκών (ΠΑΣΚΕ) και 7 κατά (ΠΑΜΕ).
Με τον τρόπο αυτό το ΠΑΜΕ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μη συμμετοχή των Δ.Υ. στην κινητοποίηση της 17 Γενάρη, την οποία με καταγγελίες και συκοφαντίες προσπαθεί το ΠΑΜΕ να καλύψει.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων, γιατί ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους.

11/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]