ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων  στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, και Κόσμο του Επενδυτή, αλλά και σε άλλα  ΜΜΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι αγώνες αυτοί έχουν ως κοινή συνισταμένη την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μετακύλιση της οικονομικής κρίσης, στις πλάτες της εργατικής τάξης.
Παράλληλα, καταγγέλλουμε το ενδεχόμενο κλεισίματος οποιουδήποτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία και την πολυφωνία που οφείλει να τη χαρακτηρίζει. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων, περιοδικών και καναλιών έχουν συσσωρεύσει τεράστιες προσωπικές περιουσίες. 
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για το συντονισμό των εργαζομένων από διαφορετικά μέσα ενημέρωσης  και τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, ανεξαρτήτως νομικής σχέσης εργασίας ή ειδικοτήτων, αλλά και τη συμπαράσταση που εκδηλώνεται από όλα τα συνδικάτα της χώρας.  Πεποίθησή μας είναι ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν και πρέπει να συνδεθούν και να αγκαλιαστούν από τους αγώνες της υπόλοιπης κοινωνίας, ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές των περικοπών και της λιτότητας, που παράγουν ένα ζοφερό τοπίο μαζικής ανεργίας και μακροχρόνιας οικονομικής εξαθλίωσης.
Καλούμε όλους συνάδελφους στη Συναυλία Αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/1/12 στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]