ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ

Οι επιθέσεις που έχουμε δεχθεί τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει τέλος. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης εκμηδενίζουν το ήδη πολύ χαμηλό εισόδημα και οδηγούν χιλιάδες συνανθρώπους μας σε πλήρη εξαθλίωση.
Και δυστυχώς το έργο τους δεν σταματάει εδώ. Ήδη ετοιμάζονται να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να πάρουν ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα.
Προωθούν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αποδιαρθρώνουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, μεθοδεύουν την κατάργηση του 13ου  και 14ου    μισθού στον Ιδιωτικό τομέα, θέλουν να μειώσουν τον κατώτερο μισθό, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, αποφασίζουν νέες αυξήσεις (12% από 1η Ιανουαρίου) στη ΔΕΗ, ενώ ακολουθούν ανάλογες αυξήσεις το νερό και στα μέσα μεταφοράς για να πουλήσουν «κερδοφόρες» επιχειρήσεις στους αυριανούς ιδιοκτήτες τους.
Προγραμματίζουν την μείωση του προσωπικού στο δημόσιο κατά 150.000 ακόμα και με απολύσεις, με άλλοθι τάχα την αξιολόγηση, εκχωρούν αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα, καταργούν δημόσια κοινωνικά αγαθά, στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν, μειώνουν το εισόδημα μέχρι και 60%, καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά δυστυχώς, η πλειοψηφία και στην ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Παρότι έχει ληφθεί απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο για Γενική Απεργία εδώ και δύο βδομάδες, αρνήθηκε χθες στην συνεδρίαση της ΕΕ να συγκεκριμενοποιήσει την ημερομηνία της απεργίας, (ακόμα και ως πρόταση στη ΓΣΕΕ) και να παρθούν στοιχειώδη μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης της κινητοποίησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Με την παρελκυστική τακτική της πλειοψηφίας στην ΑΔΕΔΥ ξοδεύεται πολύτιμος χρόνος, ενώ της ίδια ώρα είναι προ των πυλών νέα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν την συμφωνία του PSI.
Επιπλέον η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να στηρίξει ακόμα και την κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια, που διοργανώνεται από πρωτοβουλίες, σωματεία, επιτροπές κατοίκων γειτονιάς, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ καλεί έστω και τώρα της πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να προχωρήσει άμεσα στην κήρυξη Γενικής Απεργίας στις 9 Φλεβάρη μαζί με τη ΓΣΕΕ προκειμένου να δοθεί αγωνιστική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης και τρόικας.

25 Ιανουαρίου 2012

1 σχόλιο:

  1. Νεκτάριε πολύ καλό το blog σου ,βλέπω εφαρμόζεις κατά γράμμα τις οδηγίες του δασκάλου ,θα είμαι τακτική επισκέπτρια .
    Βέβαια δεν θα συμφωνήσω με την πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης για Γενική Απεργία στις 9 Φλεβάρη ,γιατί ο κόσμος ήδη δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα και δεν έχει διάθεση να ''χαρίσει '' σε κανέναν 75 Ευρώ .Μια 24ωρη απεργία δεν έχει κανένα όφελος για τον εργαζόμενο .Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους αντίδρασης ,πιο αποτελεσματικούς .Προσωπικά θεωρώ πως η σημερινή ''κατοχική '' κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να πάρει άλλα μέτρα γιατί ο κόσμος θα αντιδράσει δυναμικά με απρόβλεπτες συνέπειες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bottom Ad [Post Page]