ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Από το Μαρικάκι*
Και να που τα κρούσματα ασιτίας ή ελλιπούς σίτισης παιδιών πληθαίνουν στα σχολεία, είτε γίνονται ευρύτερα γνωστά είτε όχι. Για να μην εκτεθεί περαιτέρω η υπουργός – δελφίνα μικρής αποδοχής, η οποία τον Οκτώβριο δήλωνε ότι πρόκειται περί «λαϊκισμού», αποφάσισε να αναλάβει δράση.
Το υπουργείο, πληροφορούμαστε μέσω του «Βήματος», καταφεύγει στα …νεοσυσσίτια με την μορφή μικρογευμάτων που θα διανέμονται σε σχολεία «ευαίσθητων» οικονομικο-κοινωνικά περιοχών και σε παιδιά που πλήττονται περισσότερο. Αν καταλάβαμε καλά το υπουργείο θα δίνει κουπόνια των 2 και 3 ευρώ στους ενδιαφερόμενους μαθητές τα οποία θα εξαργυρώνουν στο κυλικείο του σχολείου τους για να πάρουν «πακετάκι» ενός σάντουιτς με χυμό ή γάλα.
Αυτά, από την αρχή του νέου χρόνου και προς το παρόν είναι ασκήσεις επί χάρτου,  αφούούτε κονδύλι έχει ανακοινωθεί ούτε χρονοδιάγραμμα. Εξ άλλου δεν ξέρουμε αν εγκρίνει και η τρόικα, η οποία έρχεται να ζητήσει ακόμη αγριότερες περικοπές. Μπορεί να κρίνειανελαστική την κατάσταση για τις όψιμες «ευαισθησίες» της Διαμαντοπούλου.
Η οποία πάντως δεν υποχωρεί όσον αφορά την στήριξη της πολιτικής που υλοποιείται και είναι υπαίτια για την ασιτία όχι μόνο παιδιών αλλά και μεγάλων. Μια πολιτική που τα παίρνει από τους πολλούς, τους εξαθλιώνει, τους μετατρέπει σε φτωχούς εν μία νυκτί και στην καλύτερη περίπτωση τους επιστρέφει κάποια ψίχουλα με τη μορφή φιλανθρωπίας.
Άνθρωποι που είχαν τη δουλειά τους και τα έβγαζαν πέρα μόνοι τους αξιοπρεπέστατα, τώρα βρίσκονται στην ανάγκη μιας μερίδας φαγητού και στο έλεος της ευσπλαχνίας των άλλων , ακόμη και του υπουργείου. Όμως όσο η ύφεση θα μεγαλώνει, οι οικογένειες θα πασχίζουν να μείνουν με «έναν [ελαστικό] εργαζόμενο ανά οικογένεια» και η ασιτία θα σαρώνει όλο και μεγαλύτερους αριθμούς παιδιών, πόσα γεύματα θα είναι σε θέση να προσφέρει η υπουργός ;
Μήπως τελικά στην ιστορία θα μείνει όχι ως υπουργός μεταρρυθμίσεων όπως θα ήθελε (έχει χάσει και η «μεταρρύθμιση» το νόημά της) αλλά ως κατοχική υπουργός συσσιτίων;
*Δημοσιεύτηκε στο www.topontiki.gr. Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]