ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ήρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία…
"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα  που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο,
μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."
Xαλίλ  Γκιμπράν, 1923 

Ενάμιση χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ, έχουν καταρρεύσει όλοι οι μύθοι που είχαν δήθεν οδηγήσει στο «μονόδρομο» της τρόικας. Ο μύθος του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα, των παχυλών αμοιβών στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, του «μαζί τα φάγαμε» και της έλλειψης κάθε εναλλακτικής λύσης ήταν τελικά το άλλοθι για την πλήρη αποθεμελίωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, την  κατεδάφιση κάθε κοινωνικής κατάκτησης, την κινεζοποίηση μισθών-εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.
Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού με σαφή καταπάτηση της συνταγματικής νομιμότητας αποτελεί επιλογή των δανειστών της τρόικας και της εγχώριας αστικής τάξης, και είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει το έργο αυτό.
Οι εκβιασμοί για αποβολή της χώρας από το ευρώ πριν από την εκταμίευση κάθε δόσης και η δήθεν ευθύνη της Ελλάδας για την κρίση του ευρώ έχουν πια αποδειχτεί απολύτως ψευδείς και απλώς αποσιωπούν την αλήθεια που δεν είναι άλλη από τη δομική κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Ο μύθος ότι οι αγορές, αν αφεθούν ελεύθερες, μπορούν να λύνουν τις δυσλειτουργίες της οικονομίας και να οδηγήσουν σε ευημερία, έχει καταρρεύσει παταγωδώς.
Το κύριο αίτημα των εργαζομένων, μέσα και έξω από τα σωματεία, δεν μπορεί παρά να είναι:
Ø Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Ø ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ø ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ø  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Συνάδελφοι, μπορούμε να αντισταθούμε, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια πριν μας χαλάσουν εντελώς τη ζωή.
Λιτότητα, ανεργία, περικοπές μέσα από το πολυνομοσχέδιο και τις ερμηνευτικές του εγκυκλίους…
Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο έχουν φέρει μείωση μισθών 25-60% με το μισθό των νεοδιόριστων στα 639€ ,οδηγώντας τους συναδέλφους σε απόγνωση. Κατάργησαν την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη καθηλώνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων σε χαμηλά επίπεδα αποδοχών αφού με το βαθμολόγιο ελάχιστοι θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι που θα φθάνουν στον καταληκτικό βαθμό. Υπολογίζουν τις κρατήσεις μας με βάση τη μισθοδοσία μας στις 31/10 ενώ κόβουν ακόμα περισσότερο τις επικουρικές συντάξεις. Για πρώτη φορά, κουρελιάζοντας το σύνταγμα απολύονται  20000  μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι ενώ στοχεύουν να απολύσουν 200.000. Χιλιάδες συνάδελφοι είδαν να τους κλέβουν χρόνια στη διαδικασία ένταξής τους σε βαθμό ενώ οι αναπληρωτές στερήθηκαν της προϋπηρεσίας τους αφού τους ενέταξαν όλους στο αρχικό ΜΚ. 
Και η παιδεία στην κλίνη του μνημονιακού προκρούστη…
Η διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, από της καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι μαθητές, δυο μήνες μετά την  έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχουν ακόμα βιβλία ενώ ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και τώρα σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε προβλέπει μείωση στις δαπάνες για την εκπαίδευση που θα φτάσει το 19,5% μέχρι το 2011. Η μείωση των λειτουργικών δαπανών οδηγεί τα σχολεία να μη μπορούν να πληρώσουν ούτε καν τη θέρμανσή τους. Στην Ελλάδα του 2011, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός ο μαθητής που έχει και βιβλία και καθηγητές.
Γκρεμίζουν τις εργασιακές σχέσεις, ετοιμάζονται για εφεδρεία και στην εκπαίδευση
Οι εξαγγελίες για «ολοκλήρωση» των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, οι πιέσεις για υπεράριθμα τμήματα, οι σχεδιασμοί κατάργησης τμημάτων της Τεχνική Εκπαίδευσης και το προσχέδιο ενοποίησης α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, αν υλοποιηθούν θα έχουν σαν αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες συνάδελφοι χωρίς ωράριο ώστε να μπούμε και μείς σε διαδικασία εφεδρείας. Επιτροπές αξιολόγησης θα αναλάβουν, με την απειλή του μισθού, να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στο ξεπούλημα της εκπαίδευσης στην αγορά.
Δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να επιβάλλουμε τις εξελίξεις, φθάνει να το πάρουμε απόφαση…
Αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία και πρέπει μαζί με την πολιτική της να ανατραπεί.
Τα συνδικάτα, απαλλαγμένα από ηγεμονισμούς και στεγανά, πρέπει να πρωτοστατήσουν να γιγαντωθεί το κίνημα αντίστασης και ανυπακοής απέναντι στα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Οι απεργίες δεν μπορεί να είναι το μόνο μέσο πάλης. Πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις να ανοίξουν το δρόμο για μια θετική διέξοδο για τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα.
Πρέπει να ζωντανέψει η δημοκρατία στα πρωτοβάθμια σωματεία, εκεί που η ανάγκη, η αυτενέργεια και η ευρηματικότητα των μελών τους μπορούν να συγκροτούν μια νέα αγωνιστική ενότητα.
Η αντοχή, η διάρκεια, η επιμονή όλο αυτό το διάστημα γέννησαν ελπίδες και εξαρτάται από μας αν τελικά καταφέρουν να τους διώξουμε. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ! Ξαναπιάνουμε το νήμα!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]