ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ η ΑΠΑΝΤΗΣΗ των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ της ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (που κινήθηκε ταχύτατα και συντονισμένα επισκεπτόμενο τα σχολεία και οργανώνοντας την συνολική κινητοποίηση) για παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη  των γραφείων της Διεύθυνσης ΔΕ, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας του νομού μας.
Η απάντηση ήταν μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της Θεσπρωτίας συγκέντρωση και πορεία στην προκλητική  πρόταση του Διευθυντή  Δ.Ε. ο οποίος  έσπευσε να δείξει νομιμοφροσύνη στις κυβερνητικές επιταγές επιτιθέμενος απροκάλυπτα στους εκπαιδευτικούς και στα δικαιώματά τους με την απαράδεκτη πρόταση που έστειλε προς την Περιφερειακή Διευθύντρια και κοινοποίησε στα σχολεία του Νομού.
Η οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων εκδηλώθηκε έμπρακτα με την ευκαιρία της δίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ως απάντηση στη συγκεκριμένη επίθεση, με την παρουσία συναδέλφων ακόμη και από τα περιφερειακά σχολεία.
Ο Προϊστάμενος προσπαθώντας να αποφύγει να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκπαιδευτικούς, απουσίαζε από τα γραφεία και το προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ έδωσε την απάντηση στις απαράδεκτες προτάσεις του στον αναπληρωτή του, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ. Το ΔΣ έλαβε την απάντηση ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτε και έχει κοινοποιηθεί στα σχολεία έγγραφο με διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση του Προϊσταμένου.
Όμως η σκόπιμη απουσία του Προϊσταμένου από το γραφείο του επί δύο μέρες, ακριβώς την ώρα που είχαν προγραμματιστεί η παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. και η συμβολική κατάληψη, εξαγρίωσε τους εκπαιδευτικούς που αποφάσισαν να γίνει  συνέλευση επί τόπου. Οι προτάσεις από τους αγαναχτισμένους συναδέλφους κινούνταν στην κατεύθυνση  να ζητηθεί η παραίτηση του προϊσταμένου και όποιου άλλου προϊσταμένου δείξει μελλοντικά παρόμοια στάση, να κλείσουν τα σχολεία, να μείνουμε όλοι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συσπείρωση γιατί τα χειρότερα έρχονται...
Κριτική επίσης ασκήθηκε από τους συναδέλφους σε εκείνους τους συνδικαλιστές, διευθυντές και αιρετούς που αποδέχονται το ρόλο του μάναντζερ και έτσι οδηγούνται στην αντισυναδελφική στάση που το Υπουργείο επιδιώκει, δηλαδή να βρίσκονται απέναντι από τους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματά τους.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο προϊστάμενος να πίνει καφέ σε καφετέρια της πόλης κρυμμένος πίσω από μια κολόνα! Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς, που σταμάτησαν και τον αποδοκίμασαν έντονα. Η αγωνιστική αυτή κινητοποίηση που είχε και αρκετά αυθόρμητα στοιχεία, έδωσε ικανοποίηση και ανέβασε το ηθικό των συναδέλφων που δείχνουν να συσπειρώνονται κατά της συνεχιζόμενης πολιτικής περικοπών μισθών και δικαιωμάτων.
Ευθύνη όλων μας να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και αγωνιστική συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]