ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Η επιστολή του ΚΚ Ισπανίας
«Ενωμένη Αριστερά - ΚΚ Ισπανίας
Προς την Αλέκα Παπαρήγα
Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ
Μαδρίτη, 25η Νοέμβρη
Αγαπητή συντρόφισσα,
Διαβάσαμε με ανησυχία στην εφημερίδα σας, τον "Ριζοσπάστη", στις 22 Νοεμβρίου, την ανάλυσή σας για το εκλογικό αποτέλεσμά μας στην Ισπανία. Σε αυτό το άρθρο λέτε ότι εγκλωβίσαμε τους ψηφοφόρους σε αυταπάτες περί μιας καλύτερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος.
Κατά την άποψή μας αυτός ο χαρακτηρισμός είναι λανθασμένος και δεν ανταποκρίνεται στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που οι υποψήφιοι και οι αγωνιστές μας στην Ενωμένη Αριστερά υπερασπίστηκαν.
Επισυνάπτουμε σε αυτό το e-mail το εκλογικό μας πρόγραμμα, ώστε να μας υποδείξετε σε ποιο σημείο υπερασπιζόμαστε μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού.
Σε κάθε περίπτωση, για την Ενωμένη Αριστερά και για το ΚΚ Ισπανίας στα πλαίσια της τρέχουσας κρίσης, την οποία προκάλεσε η καπιταλιστική καταλήστευση, που επιτίθεται στα δικαιώματα που κατέκτησε η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, είναι καιρός για ενότητα της συνεπούς αριστεράς και σύγκλισή της προς την εναλλακτική λύση, το Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
Γι' αυτό, παρά το γεγονός πως στην εφημερίδα σας έγινε αρνητική κριτική στην Ενωμένη Αριστερά, θα συνεχίσουμε να έχουμε αδελφικές διμερείς σχέσεις με το κόμμα σας, καθώς θεωρούμε το κόμμα σας αδιαμφισβήτητο μέρος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Είμαστε στη διάθεσή σας, αν επιθυμήσετε να πραγματοποιήσουμε διμερή επαφή στην Αθήνα ή τη Μαδρίτη.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε ξανά την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί πραξικόπημα από τις αγορές, σε συνεργασία με τους σοσιαλδημοκράτες, τη δεξιά και την άκρα δεξιά της Ελλάδας. Η εκλογική μας επιτυχία είναι στη διάθεση του διεθνούς συντονισμού, που απαιτείται για την κινητοποίησή μας ενάντια στον καπιταλισμό την τρέχουσα περίοδο.
Καθώς δημοσιοποιήσατε την αρνητική εκτίμησή σας για το εκλογικό μας πρόγραμμα, θα αναπαράγουμε το άρθρο σας, μεταφρασμένο στα ισπανικά, μαζί με την απάντηση αυτή προς εσάς.
Ταυτόχρονα, αν το θεωρείτε σκόπιμο, θα θέλαμε να δημοσιεύσετε αυτό το γράμμα στην εφημερίδα σας, τον "Ριζοσπάστη".
Περιμένοντας την απάντησή σας, σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς της Ενωμένης Αριστεράς και του ΚΚ Ισπανίας και σας ζητάμε να τους μεταφέρετε στους συντρόφους σας.
Βίλι Μάιερ, υπεύθυνος της Διεθνούς Πολιτικής της ΕΑ
Μάιτε Μόλα, γραμματέας των Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]