ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-11-2011
Προϋπολογισμός εξαθλίωσης, ανεργίας και φορολεηλασίας
Ο μνημονιακός προϋπολογισμός του 2012 σηματοδοτεί ένα νέο γύρο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία σ’ ένα φαύλο κύκλο εξαθλίωσης και ύφεσης, με μοναδικό σκοπό την εκτίναξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δημοσιονομικοί στόχοι για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 1,1% του ΑΕΠ και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 5,4% το 2012 είναι παντελώς ανεδαφικοί και το μόνο που αντικατοπτρίζουν είναι την πρωτοφανή, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και υπέρ των δανειστών-τοκογλύφων της χώρας. 
Η βαρβαρότητα του προϋπολογισμού είναι εμφανής σε κάθε του γραμμή, καθώς :
- Τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος αυξημένο κατά 29,1% την ίδια στιγμή που οι εταιρείες θα πληρώσουν μειωμένους φόρους κατά 22%! Ολόκληρο δηλαδή το βάρος των νέων φορομπηχτικών μέτρων θα κληθούν –για μια ακόμη φορά- να σηκώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικροεπαγγελματίες, πληρώνοντας εξωφρενικά «χαράτσια» και κεφαλικούς φόρους.
- «Πετσοκόβονται» σε βαθμό χρεοκοπίας οι κρατικές ενισχύσεις στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία: ισοπεδωτική θα είναι η περικοπή της κρατικής ενίσχυσης προς το ΙΚΑ κατά 41,6% (!), τον ΟΓΑ (-23,5%) και ακολουθεί το ΝΑΤ (-11,5%) και ο ΟΑΕΕ με μείωση 10,6%
- «καρατομούνται» μισθοί και συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
- Προβλέπεται εικονικό ποσοστό ανεργίας στο 17,1% το 2012, από  15,4% το 2011, τη στιγμή που τον Αύγουστο του 2011 η επίσημη ανεργία ανήλθε στο 18,4%! Η πραγματική ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 20% το επόμενο έτος. Παρ’ όλ’ αυτά, κόβονται 264 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΑΕΔ το 2012!
- «πετσοκόβονται» οι δαπάνες υγείας με την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
-  Διευρύνεται η "εργασιακή εφεδερεία" στο Δημόσιο (βλ. απολύσεις)
- Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία
Είναι προφανές λοιπόν ότι η υλοποίηση του κοινωνικά βάρβαρου προϋπολογισμού του 2012 της μνημονιακής κυβέρνησης Παπαδήμου  θα «εκτοξεύσει» την εξαθλίωση και την ανεργία, καθιστώντας τη χώρα μας κοινωνική και οικονομική «έρημο». Απέναντι σε αυτή την προοπτική της «τριτοκοσμιοποίησης» ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση. Αντίσταση μέχρι την προοδευτική ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]