ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗN ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 23
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Στην αρένα της κρίσης της Ευρωζώνης που έχει περιέλθει και η Πορτογαλία, ο λαός και οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας γνωρίζουν την ελληνική μνημονιακή συνταγή, που τους βυθίζει στην ύφεση με τα μέτρα λιτότητας και φτώχειας, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την έκρηξη της ανεργίας, την φορολογική λαϊκή επιδρομή.
Το όχημα των μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, εργαζομένων και λαών, που επέλεξε το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό-πολιτικό συντηρητικό κατεστημένο, ως απάντηση στη κρίση χρέους, αφού δοκιμάστηκε στο δοκιμαστικό σωλήνα της Ελλάδας, εφαρμόζεται στη μία μετά την άλλη χώρες της Ευρώπης.
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ βρίσκονται στους δρόμους, με 24ωρη Γενική Απεργία των Συνδικάτων τους οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, ενάντια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λιτότητας, που προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας με τις εντολές της τρόικας.
Η εργατική τάξη στη Πορτογαλία, στην Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, καλείτε να πληρώσει για άλλη μια φορά την κρίση που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και το οποίο προσπαθεί μέσω των μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, να ανασυγκροτηθεί σε βάρος της μισθωτής εργασίας.
Οι αγώνες των συναδέλφων μας στην Πορτογαλία είναι κοινοί με τους δικούς μας αγώνες ενάντια στα μνημόνια λιτότητας, που επιβάλλει ο μηχανισμός της τρόικας και εκτελούν πειθήνια οι αντίστοιχες κυβερνήσεις.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, στους συναδέλφους μας απεργούς της Πορτογαλίας, θα συντονίσουμε τα βήματά μας, σε κοινούς αγώνες ενάντια στους σχεδιασμούς της τρόικας και των κυβερνήσεων, που οδηγούν τους λαούς μας και τους εργαζόμενους στην ύφεση, στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα χωρίς δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δημόσια κοινωνικά αγαθά, με αποδιαρθρωμένη την εργασία και ξεπουλημένη την δημόσια περιουσία.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ- ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]