ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε.
Οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Η Παιδεία, η εργασία, τα κοινωνικά αγαθά, όλη η κοινωνία «υπό διωγμόν». Η πιο υποτελής κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο, υποταγμένη και παραδομένη ολοκληρωτικά στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της τρόικας, εφαρμόζει το ένα μέτρο μετά το άλλο με ρυθμούς καταιγιστικούς. Και τελειωμός δεν θα υπάρχει αν δεν βάλουμε τέρμα εμείς!
Δεν χωράνε πια αυταπάτες για το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Το μέλλον της απόλυτης εργασιακής βαρβαρότητας. Χρειάζεται να δούμε την πραγματικότητα κατάματα! Και από αυτή να αντλήσουμε κουράγιο και αποφασιστικότητα. Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που μας ετοιμάζουν, κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, θα επιβάλει για όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, ξεκινώντας από τα 660€ καθαρές αποδοχές για το νεοδιόριστο. Μέσα από το νέο μισθολόγιο, εφαρμόζουν την πιο σκληρή αξιολόγηση, ενάντια στην οποία εδώ και χρόνια ο κλάδος έχει δώσει μεγάλες μάχες. Ας μην κρυβόμαστε άλλο. Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο σημαίνει, μισθολογική καθήλωση για όλους τους εκπαιδευτικούς αφού ο βαθμός, άρα και ο μισθός μας, θα καθορίζεται πλέον από «μετρήσιμους αξιολογικούς στόχους». Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του έργου του θα σημάνει την απόλυτη χειραγώγησή του σε όλα τα επίπεδα. Θα σημάνει ταυτόχρονα όμως και την κατάργηση όλων των συλλογικών εργασιακών κατακτήσεων που έχει επιτύχει ο κλάδος έως τώρα.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε.
Απευθυνόμαστε σε σένα που φέτος είδες το σχολείο σου να κλείνει και να συγχωνεύεται και εσύ να μένεις ξαφνικά χωρίς οργανική θέση. Απευθυνόμαστε σε σένα που ψάχνεις απελπισμένα να βρεις ώρες να δουλέψεις και μετατρέπεσαι σε έρμαιο της διοίκησης, επειδή το υπουργείο παιδείας για «παιδαγωγικούς λόγους» αποφάσισε να καταργήσει την ειδικότητά σου, πετώντας σε στο δρόμο για να σε χαρακτηρίσει «πλεονάζον προσωπικό».
Απευθυνόμαστε σε σένα που ετοιμάζεσαι να βγεις στη σύνταξη, για να σου πούμε ότι κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας έχουν άλλα σχέδια. Καθημερινά στήνουν το στρατό των έφεδρων εκπαιδευτικών ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσης. Κι αν φέτος σε έπεισαν ότι δεν θα σε αγγίξουν, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η εργασιακή εφεδρεία είναι εδώ και θα χτυπήσει την πόρτα όλων μας ανεξαιρέτως.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε.
Οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του μαζικού και αποφασιστικού αγώνα! Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τη συσπείρωση και την ενωμένη δράση όλου του κλάδου. Σε καλούμε να αγωνιστούμε αποφασιστικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ρημάζει τις ζωές μας, τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας. Που μας καταδικάζει στη φτώχια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Σε καλούμε να είσαι παρών και παρούσα στη 48ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου για να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καίει τις ζωές μας και τον τόπο.
.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 & ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
Προσυγκεντρώσεις της ΟΛΜΕ:
-  Τετάρτη 19/10/2011, 10.30π.μ., Πολυτεχνείο.
-  Πέμπτη 20/10/2011, 11π.μ., Ερμού & Πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]