ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
8/9/2011

Φασιστικό παραλήρημα Λοβέρδου
Μετά την προχθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση των νέων αντιλαϊκών μέτρων ο υπουργός Υγείας με το χθεσινό του παραλήρημα στη Βουλή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να δικαιολογήσει τη νέα βάρβαρη επιδρομή εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων της χώρας μας. Ο κ. Λοβέρδος δίνει προφανώς εξετάσεις στους τροϊκανούς, προκειμένου να κερδίσει πόντους στο νέο καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν, καθεστώς κοινωνικής ερήμωσης και εργασιακού μεσαίωνα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και πλήρως παραδομένη στις αγορές εδώ και ενάμισι χρόνο, στοχοποιεί το Δημόσιο τομέα καλλιεργώντας την αντίληψη ότι για τα δημοσιονομικά προβλήματα και για όλα τα δεινά του τόπου ευθύνεται ο υπερδιογκωμένος και αντιπαραγωγικός Δημόσιος τομέας και οι “προνομιούχοι” Δημόσιοι υπάλληλοι. Βασικός στόχος αυτής της πολιτικής ήταν και παραμένει η δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως η παιδεία, η υγεία κ.λ.π., που σήμερα παρέχονται από τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Σήμερα, όμως, και αφού έχουν αφαιρεθεί κοινωνικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων της χώρας μας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οι εμμονές του κ. Λοβέρδου για το “1 εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες” δεν πείθουν πλέον κανέναν.
Αυτό που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία και αφήνει πίσω οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια είναι η πολιτική της κυβέρνησης του αστικού πολιτικού κατεστημένου και της τρόικας, ένθερμος και άτεγκτος υποστηρικτής της οποίας είναι ο κ. Υπουργός.
Όσο για τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος, Υπουργός πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ήταν απ’ αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά για να γιγαντωθούν και να “ταλαιπωρούν” τους πολίτες της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που δεν τα βγάζουν πέρα με τις προσωπικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζει ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση της οποίας είναι Υπουργός, αγανακτούν ακόμη περισσότερο με αυτές τις προκλητικές και χυδαίες δηλώσεις του και είναι αποφασισμένοι με τους αγώνες τους, να υπερασπίσουν τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα καθώς και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που κινείται στην ίδια κατεύθυνση, την ανατροπή της τροϊκανής κυβέρνησης και για την εφαρμογή μιας άλλης προοδευτικής πολιτικής που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο τόπος.
Όλοι και όλες στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.
Διαδηλώνουμε ενάντια στο μνημόνιο,
στο μεσοπρόθεσμο και τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]