ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

του Θέμη Κοτσιφάκη,
Γ.Γ. της ΟΛΜΕ
 

Νέο σχολείο, Πρώτα ο Μαθητής, Μεταρρύθμιση.

Μεγάλες κουβέντες. Κουβέντες πολιτικών που έρχονται και παρέρχονται από τον πολύπαθο χώρο της παιδείας στη χώρα μας.

Και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα.

Το δημόσιο σχολείο, η δημόσια παιδεία στα νύχια του ΔΝΤ.
Για να γίνει φτηνό το σχολείο και ιδιωτικοποιημένο.

Για να έρθουν οι εταιρείες που επιδιώκουν να προσφέρουν «έργο» κοινωφελές….

Φέτος τα σχολεία άνοιξαν χωρίς βιβλία. Καλά Χριστούγεννα για να φτάσουν όλοι οι τίτλοι στα χέρια των μαθητών και των μαθητριών.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ανέλαβε να υλοποιήσει το «θεάρεστο» έργο της διάλυσης της δημόσιας παιδείας.

Το προηγούμενο διάστημα έκλεισε για «παιδαγωγικούς» λόγους 1000 σχολεία.

Κατήργησε για τους ίδιους λόγους σημαντικούς θεσμούς που ήθελαν βελτίωση: πρόσθετη διδακτική στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία, αθλητικά σχολεία κ.λπ.

Υποβάθμισε τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, και άλλων μαθημάτων όπως η καλλιτεχνική αγωγή, το δίκαιο, την πληροφορική κ.ά.

Φέτος κατήργησε ή υποβάθμισε συνειδητά τις δομές του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων κ.λπ.

Τώρα ήρθε και η σειρά της κατάργησης των βιβλιοθηκών. Μόνο ως αστείο ακούγεται η εξαγγελία της ένταξης των «εργασιών» στο σχολικό πρόγραμμα μετά από αυτό.

Αυτό που ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας είναι η δήθεν «εξοικονόμηση πόρων». Γι αυτό τα βιβλία θα στοιχίσουν διπλά και τριπλά φέτος.

Με παγερό ύφος η εγκύκλιος του Υπουργείου «Παιδείας» (750/Φ 2.2/2-9-11) που κοινοποιείται  αυτές τις μέρες στα σχολεία διατάσσει «την παράδοση του εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών βιβλιοθηκών» και καλεί τους εκπαιδευτικούς-υπεύθυνους των βιβλιοθηκών να «παραδώσουν τα κλειδιά».

Το κλείσιμο των βιβλιοθηκών έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια. Είναι περίεργο, πικρό αλλά αληθινό. Μια υπουργός Παιδείας που επαγγέλλεται το «νέο» στην εκπαίδευση να υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου των σχολικών βιβλιοθηκών.

Εύγε κυρία Διαμαντοπούλου για το νέο μεταρρυθμισμένο σχολείο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]