ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ…
Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του ΟΕΔΒ, τη δραματική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση της παιδείας έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο, χωρίς οι μαθητές να έχουν σχολικά βιβλία, με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τεράστια λειτουργικά προβλήματα.
Με την έναρξη των μαθημάτων θα βρίσκονται στα σχολεία μόνο το 10-15 % των σχολικών βιβλίων και μάλιστα στο 50% των σχολικών μονάδων, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 μήνες για να ολοκληρωθεί η παράδοση του συνόλου των σχολικών βιβλίων.
Οι πρωτοφανείς ελλείψεις σε σχολικά βιβλία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων θα υποχρεώσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν λύση είτε με την αγορά βιβλίων ή σε μεταχειρισμένα βιβλία, DVD και φωτοτυπίες.
Το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι γονείς αφού οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να το κάνουν λόγω της δραστικής περικοπής κατά 50-60% της χρηματοδότησης την τελευταία διετία από τις μνημονιακές πολιτικές. 
Σε μια εποχή, λοιπόν, δραματικής μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων και αύξησης της ανεργίας θα έχει τραγικές συνέπειες για τους γονείς που θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα αγοράς, εκτύπωσης ή αναπαραγωγής των σχολικών βιβλίων.  
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει την κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, με δικαιολογία την δημοσιονομική εξυγίανση. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία, δεν είναι αγαθό για κατάργηση.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να διεκδικήσουν να φτάσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα βιβλία στα σχολεία και σε κάθε περίπτωση το κόστος να το αναλάβει αυτός που έχει την ευθύνη και την  υποχρέωση, δηλαδή το Κράτος και το υπουργείο Παιδείας. 

2-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]