ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ότι το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, αν δεν μπορεί να απορροφηθεί, δεν πρέπει να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο», αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις, ακόμη και μόνιμου προσωπικού, από το Δημόσιο.
Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση δεν είναι παρά ο προθάλαμος για την έξοδο των εργαζομένων στην ανεργία.
Η Κυβέρνηση αφού στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, καταδικάζει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, έρχεται σήμερα και με πρόσχημα του πλεονάζοντος προσωπικού, προετοιμάζει το έδαφος για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.
Με αυτό τον τρόπο θέλει να ικανοποιήσει τους δανειστές, τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, που απαιτούν μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση και ιδιωτικοποίηση  των δημοσίων επιχειρήσεων.
Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Κυβέρνηση των δανειστών και της Τρόικα με τη μνημονιακή πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο επικίνδυνη.
Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία μπορούμε με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε αυτές τις νεοφιλελεύθερες εγκληματικές πολιτικές, που μας γυρίζουν στον 18ο αιώνα.         

2-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]