ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

Από τίτλους σκίζουν!!!
Διαβάστε παρακάτω το τίτλο του νομοσχεδίου και σε λίγο νόμου(;)
«Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης – Πρώτα ο μαθητής – Πρώτα η σχολική μονάδα – Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο»
και από περιεχόμενο, για άλλη μια φορά, θα μας ξεσκίσουν!!! Προς επίρρωση διαβάστε μόνο αυτό:

«Άρθρο 18

Ειδικά θέματα λειτουργίας σχολικών μονάδων

1. Οι συνεδριάσεις της συνέλευσης των διδασκόντων και οι ενημερωτικές συναντήσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και ασκούντων τη γονική μέριμνα των μαθητών πραγματοποιούνται τις ώρες μεταξύ 17:30 μ.μ. έως και 20:30 μ.μ..  Στις σχολικές μονάδες με κύρια απογευματινή λειτουργία οι δραστηριότητες του πρώτου εδαφίου πραγματοποιούνται τις ώρες μεταξύ 09:30 π.μ. έως και 12:30 μ.μ. Η παρουσία των εκπαιδευτικών στις ανωτέρω δραστηριότητες είναι υποχρεωτική. Η αδικαιολόγητη απουσία των εκπαιδευτικών και η διενέργεια των ανωτέρω δραστηριοτήτων εντός του διδακτικού ωραρίου της σχολικής μονάδας συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα.
2. Σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού η αναπλήρωση στα διδακτικά του καθήκοντα γίνεται με εντολή του διευθυντή από εκπαιδευτικό της ίδιας σχολικής μονάδας, κατά προτίμηση της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας, που έχει κενό στο ημερήσιο διδακτικό ωράριο εργασίας του. Η άρνηση συμμόρφωσης στο ανωτέρω εκπαιδευτικό καθήκον συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα»

Πράγμα που σημαίνει ότι καταργείται τόσο το εργασιακό όσο και το διδακτικό ωράριο και  μάλιστα πέραν του 8ώρου!!!
Έχουν πάρει φόρα για τα καλά και αν δεν υπάρξει αντίδραση θα μας ισοπεδώσουν! Ας αφυπνιστούμε λοιπόν και ας κινητοποιηθούμε συλλογικά και οργανωμένα.
Όπως διάβαζα τον τίτλο του ν/σχ είδα αμέσως εκείνο που του λείπει! Το συμπληρώνω με κόκκινους χαρακτήρες: «Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης – Πρώτα ο μαθητής – Πρώτα η σχολική μονάδα και  νεκρός ο εκπαιδευτικός – Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο»
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ
nekordis64.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]