ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο εργαλείο για νέες περικοπές των εισοδημάτων στο Δημόσιο


Το νέο μισθολόγιο –βαθμολόγιο  που προωθεί η κυβέρνηση για το Δημόσιο και που τις βασικές αρχές του περιέγραψαν  με κοινή τους δήλωση οι αρμόδιοι Υπουργοί αποτελεί νέα επίθεση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στις ίδιες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και στον πολίτη. Συγκεκριμένα:
1.           Η  κυβέρνηση στα πλαίσια των δημοσιονομικών στόχων και τις συμφωνίες με την Τρόικα προσανατολίζεται σε ένα μισθολόγιο με χαμηλές αποδοχές,  πολύ χαμηλότερες από αυτές που χορηγούνται  σήμερα σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό θέλει να αφήσει εκτός τακτικών αποδοχών τα κοινά γενικά επιδόματα, ακόμα και μέρος των βασικών αποδοχών, αλλά και τα κλαδικά επιδόματα για να μπορεί πιο εύκολα  ανάλογα με τις απαιτήσεις της Τρόικα και των δανειστών να κάνει και στο μέλλον τις σχετικές περικοπές. Η  μετατροπή μέρους των τακτικών αποδοχών σε προσωπική διαφορά αυτή τη σκοπιμότητα υπηρετεί.
Η επιλογή αυτή οδηγεί σε ένα μισθολόγιο που καταδικάζει άμεσα και έμμεσα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε παρατεταμένη φτώχια και εξαθλίωση.
2.   Το νέο μισθολόγιο όχι μόνο δεν αίρει τις ανισότητες και τις διακρίσεις μεταξύ των υπαλλήλων των διάφορων κλάδων αλλά θα δημιουργήσει και νέες ακόμη και στο εσωτερικό των υπηρεσιών.
Έτσι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν στο Δημόσιο οι νέοι υπάλληλοι που θα αμείβονται με τα ψίχουλα του νέου μισθολογίου και οι υπηρετούντες που όμως είναι γνωστό μέσα από τις άναρχες κυβερνητικές επιδοματικές πολιτικές ανήκουν σε πολλές μισθολογικές ταχύτητες. Θα έχουμε, δηλαδή, σε μια Δημοσία Υπηρεσία υπαλλήλους με 800€, με 1000€, 1300€, 2000€ ή και παραπάνω ανάλογα με το πότε έχουν προσληφθεί και τις αποδοχές που έχουν σήμερα. Τελικός όμως και προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς και η μισθολογική ισοπέδωση του συνόλου των Δημοσίων Υπαλλήλων.
3.   Οι δεσμεύσεις που κατά καιρούς είχε αναλάβει η κυβέρνηση και οι σχετικές εξαγγελίες για βελτίωση των χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα από το νέο μισθολόγιο αποκαλύπτεται ότι ήταν μια επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για να περάσει καλύτερα τις μειώσεις σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση έχει μειώσει κατά 40% τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων με μεγαλύτερες μειώσεις στα χαμηλά εισοδήματα.
Το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης και η μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης που θεσμοθετήθηκαν οριζόντια για όλους τους υπαλλήλους είχαν ως αποτέλεσμα τη μηνιαία μείωση του εισοδήματος κατά 85€ ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών.
4.   Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το βαθμολόγιο έχει ως βασικό στόχο την μισθολογική καθήλωση της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δημόσιο και τον κομματικό -  πελατειακό έλεγχο των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Η κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης, η σύνδεση μισθού με το βαθμό και την αξιολόγηση θα καταδικάσει του Δημοσίους Υπαλλήλους σε χαμηλότερα επίπεδα αποδοχών ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην τακτοποίηση και το βόλεμα ημετέρων. Δηλαδή, η Δημόσια Διοίκηση το 2011 θα λειτουργήσει με το πλαίσιο του 1911.
5.   Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικα ενάντια στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της επίθεσης, πρέπει με ενότητα και αποφασιστικότητα να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους και σε συνεργασία και συντονισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

25  Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]