ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΩ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ Η ΜΕΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑ!
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Δεν έχει τέλος η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική επίθεση ενάντια στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δουν τις ετήσιες αποδοχές τους να μειώνονται μεσοσταθμικά κατά  -επιπλέον -425 ευρώ εξαιτίας του «παγώματος» της ωρίμανσης.

Το «πάγωμα» αυτό περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικόνόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος, ανακοινώνοντας την σχετικη τροπολογία από το βήμα της Βουλής, δήλωσε ότι η αναστολή της ωρίμανσης θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου, προκειμένου να περιληφθεί στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του καλοκαιριού.
Η "προσωρινή" αναστολή απόδοσης της ωρίμανσης αποτελεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τονπροάγγελο "παγώματος" των βασικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, πιθανότατα μέχρι το τέλος του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια τα οποία προβλέπουν την αναστολή απόδοσης των ποσών ωρίμανσης από 4-5 έτη. Οι απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων από ένα τετραετές "πάγωμα" των μισθών θα ανέλθει σε 1.600 ευρώ κατά μέσο όρο για το σύνολο της χρονικής περιόδου, ενώ το ποσό θα ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ εάν επιλεγεί το σενάριο να αποδίδονται οι ωριμάνσεις κάθε πέντε χρόνια.
Μέχρι σήμερα, η ωρίμανση χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους κάθε 2 χρόνια με "αυτόματη" διαδικασία. Τα ποσά της ωρίμανσης ενσωματώνονταν στον βασικό μισθό και οι υπάλληλοι περνούσαν ανά διετία στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.
Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δ. Ρέππας, στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προανήγγειλε ότι το Ενιαίο Μισθολόγιο θα θεσμοθετήσει τη σύνδεση μισθού και «παραγωγικότητας», κάνοντας λόγο για καθολικές διαδικασίες «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων. Ποιος όμως θα αξιολογεί και με ποια κριτήρια; Ουσιαστικά δηλαδή θα θεσμοθετηθεί το «ρουσφέτι» ακόμα και στις μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες πλέον θα δίνονται στους «ημέτερους»!
Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι το «πάγωμα» της ωρίμανσης έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάλληλα βάρβαρα μέτρα που είτε έχουν ψηφισθεί είτε θα ψηφιστούν στο ερχόμενο διάστημα (βλ. ενιαίομισθολόγιο-«πεινολόγιο»), τα οποία οδηγούν σε «πετσόκομμα» 4 μισθών, κατά μέσο όρο, των δημοσίων υπαλλήλων!
Απέναντι σε αυτή την καταστροφική για τον λαό κυβερνητική πολιτική δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από το μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του και να υπάρξει, εδώ και τώρα, ριζική αλλαγή πορείας με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό.
ΠΗΓΗ: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]