ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΠΟΦΑΣΗ  15ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ απαιτεί άμεση κατάργηση του ισχύοντα θεσμικού πλαισίου για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης.
Απαιτεί την άμεση αναστολή των διαδικασιών επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών συμβούλων.
Διεκδικεί την ψήφιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης για τις αρμοδιότητες του και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων   βάση της θέσεις του κλάδου
Να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί για τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης  έτσι όπως προβλέπονται από το Ν. Καλλικράτη με βάση τους οποίους η περιφέρεια καθίσταται, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ιμάντας μεταβίβασης των κεντρικών εντολών, η σχολική μονάδα προσδένεται πιο ασφυκτικά στον κεντρικό έλεγχο ,ο διευθυντής-μάνατζερ του σχολείου καθίσταται τοποτηρητής  της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, ενώ ο Σύλλογος διδασκόντων περιορίζεται σε εκτελεστικό όργανο των άνωθεν εντολών και στην υποβολή προτάσεων στους ιεραρχικούς ανώτερους.
Το 15ο συνέδριο καλεί τα μέλη του ΔΣ των ΕΛΜΕ και τους αιρετούς εκπροσώπους στα Υ.Σ. να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν τις προκατασκευασμένες επιλογές στελεχών εκπαίδευσης , τους καλεί επίσης να διασφαλίσουν το σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των καθηγητών στελεχών αχρηστεύοντας τον απαράδεκτο «τυφλοσούρτη» ερωτήσεων κατά τη  συνέντευξη των υποψηφίων.
Καλεί τους αιρετούς του κλάδου μας και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να ακυρώσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για να επιλέγουν στελέχη εκπαίδευσης πειθήνια όργανα εφαρμογής της πολιτικής της για ένα φτηνό ιδιωτικοποιημένο, πειθαρχημένο και προσαρμοσμένο στα κυρίαρχα συμφέροντα σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]