ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Εκτύπωση
ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΟΡΕΩΝ, ΔΙΑΧΩΡIΣΜΟΣ ΦΙΛΕΤΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ...€ 10 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το νέο μνημόνιο κατεδάφισης της χώρας και ειδικά της μισθωτής εργασίας, έχει μείνει λίγο – πολύ επτασφράγιστο μυστικό παρόλο που καταρτίστηκε ήδη από τιςαρχές Ιουνίου. Μέχρι σήμερα, η επίσημη δικαιολογία, για αυτό τον τραγέλαφο είναι πως δεν έχουν "πέσει" ακόμα οι τυπικές υπογραφές Κυβέρνησης – τρόικας στο τελικό κείμενο.
Μέχρι σήμερα (Τετάρτη 22.6) δεν έχει ανακοινωθεί ούτε καν η ημερομηνία της δήθεν "υπογραφής" ούτε φυσικά της ημερομηνίας δημοσίευσης. Πάντως οι περισσότερες από αυτές, αν όχι όλες, τις αλλαγές θα ενσωματωθούν στον εφαρμοστικό νόμο – πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο!
Φαίνεται λοιπόν, πως η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ από τις οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις στις πλατείες της χώρας, που εδώ και ένα μήνα, δεν μπαίνει ούτε καν στη διαδικασία να δημοσιοποιεί τα επαίσχυντα μνημόνια που υπογράφει με την τρόικα.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ τα οποία αποτυπώνουν με σχετική επάρκεια το τι θα περιλαμβάνει το νέο επικαιροποιημένο κατεδαφιστικό μνημόνιο. Όπως αναφέρει το σημερινό φύλλο της Καθημερινής, ο ελληνικός λαός θα υποστεί τα εξής:
1. Βίαιη ελαστικοποίηση αγοράς εργασίας: Καταρχήν, το ελαστικό 10ωρο, χωρίς υπερωριακή αμοιβή, θα είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου μια καθιερωμένη πραγματικότητα καθώς θα ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο, με παράλληλη μείωση των ωρών απασχόλησης τους υπόλοιπους μήνες. Επιπλέον, σε ότι αφορά τους νέους και τις νέες, στήνεται ένα εργασιακό κάτεργο με συμβάσεις των €590 (μεικτά!) ενώ μέχρι το τέλος του 2012, αναμένεται να υπάρχει νέα νομοθεσία που να ευνοεί ακόμα περισσότερο μέτρα όπως οι επιχειρησιακές συμβάσεις και η εκ περιτροπής απασχόληση! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, θα υπάρξει εισοδηματικό πλαφόν στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, ενώ από τον Ιούλιο θα κουτσουρευτεί η λίστα των "βαρέων και ανθυγιεινών" περιλαμβάνοντας μόνο έναν στους 10εργαζόμενους...
Προκειμένου να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω, θα υπάρχουν και θεσμικές αλλαγές: θα δημιουργηθεί μια επιτροπή σοφών τεχνοκρατών (project managers), οι οποίοι θα μας λένε... πόσο πρέπει να ελαστικοποιηθεί η αγορά εργασίας, δημοσιεύοντας τριμηνιαίους δείκτες στο επίσημο site της Κυβέρνησης!!! Τέλος, η Επιθεώρηση Εργασίας, θα λάβει διακοσμητικό χαρακτήρα, καθώς επανεεπιβεβαιώνεται ο μη-δεσμευτικός χαρακτήρας των αξιολογήσεων των επιχειρησιακών συμβάσεων.
2. Περικοπές επιδομάτων (ανεργίας κλπ): Μέχρι το Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση ΓΑΠ, θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο, σχετικά με τις περικοπές των επιδομάτων ανεργίας, των "εκπτώσεων" στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και των παροχών σε είδος. Όλα αυτά υπό το φύλλο συκής του"εξορθολογισμού" και των "περιουσιακών/εισοδηματικών κριτηρίων". Όσο λοιπόν αυξάνεται η ανεργία τόσο κόβονται τα επιδόματα ανεργίας...Εκτιμώμενο ύψος περικοπών: 0,8% του ΑΕΠ ή €1,8 δις.
3. Περικοπές συντάξεων: Μέχρι το Σεπτέμβριο θα θεσπιστούν οι περικοπές στις συντάξεις προκειμένου να εφαρμοστούν από την αρχή του 2012. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα επικουρικά ταμεία των εργαζομένων. Εκτιμώμενο ύψος περικοπών: 0,8% του ΑΕΠ ή €1,8 δις.
4. Απολύσεις στο Δημόσιο υπό το προκάλυμμα της "εφεδρείας": Το προσωπικό των δημοσίων επιχερήσεων που αναδιαρθρώνονται και τωνφορέων που κλείνουν θα μένει για 12 μήνες στην εφεδρεία, λαμβάνοντας το 60% του βασικού μισθού και εν συνεχεία θα απολύεται! Έτσι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα καταδικαστούν σε καθεστώς μακροχρόνιας και ίσως "παντοτινής" ανεργίας...
5. Περικοπή μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο: Στόχος Κυβέρνησης – τρόικας είναι μέχρι το 2014, η Ελλάδα να έχει έναν από τους μικρότερους δημόσιους τομείς στην ΕΕ (-150.000 δημόσιοι υπάλληλοι). Αιχμή του δόρατος θα είναι τόσο το νέο μισθολόγιο – "πεινολόγιο" του Δημοσίου αλλά καθώς και οι μαζικές απολύσεις συμβασιούχων που θα καταδικαστούν και αυτοί στο καθεστώς της μακροχρόνιας  αν όχι "παντοτινής" ανεργίας. Όλα αυτά σχεδιάζεται να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουλίου"αποφέροντας" ποσά ύψους 0,9% του ΑΕΠ ή €2 δις.
6. Ψαλίδια στις δαπάνες δημοσίων επιχειρήσεων: Το πρώτο μέτρο θα είναι η αύξηση των τιμολογίων (ειδικά στον τομέα των μεταφορών) ενώ το πλεονάζον προσωπικό είτε θα απολυθεί άμεσα είτε μετά από 12 μήνες στο πλαίσιο της "εργασιακής εφεδρείας". Για ένα μικρό μόνο ποσοστό εργαζομένων το ΑΣΕΠ, θα μπορεί να αποφασίζει την μετάταξή τους σε άλλους τομείς του δημοσίου. Τέλος όλοι οι μισθοί στις επιχχειρήσεις αυτές θα ευθυγραμμιστούν με το νέο μισθολόγιο – "πεινολόγιο" του στενού δημοσίου τομέα! Εκτιμώμενο ύψος περικοπών: 0,5% του ΑΕΠ ή €1 δις.
7. Κατάργηση δημοσίων φορέων και οργανισμών: Μέχρι τον Οκτώβρη η Κυβέρνηση αναμένεται να έχει απογράψει (με στοιχεία για το κόστος λειτουργίας) όλους (~1.500) τους δημόσιους φορείς και οργανισμούς, που απασχολούν 7.000 περίπου εργαζόμενους. Μέχρι το Νοέμβρη θα ψηφιστεί η νομοθεσία που θα ξεκαθαρίζει συνολικά το τοπίο ενώ μέσα στο Καλοκαίρι θα υπάρξουν 44 καταργήσεις και 25 συγχωνεύσεις. Οι ως άνω φορείς υπάγονται σε υπουργεία και στον τομέα κοινωνικής ασφάλισης, γεγονός που σημαίνει πως πολλοί από αυτούς παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο. Και εδώ θα εφαρμοστεί η βαρβαρότητα της εργασιακής εφεδρείας. Εκτιμώμενο ύψος περικοπών: 0,5% του ΑΕΠ ή €1 δις.
8. Διαχωρισμός των δικτύων των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ για...ευκολότερο ξεπούλημα: Ο τεμαχισμός των δημοσίων επιχειρήσεων σε επιμέρους εταιρείες, είναι πάγια πρακτική ιδιωτικοποίησης, καθώς οι ιδιώτες κρατάνε τα...κερδοφόρα κομμάτια και το δημόσιο τη... σαβούρα! Αναλυτικά, το γ΄ τρίμηνο του 2011, θα διαχωριστεί το δίκτυο της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ενώ το β' τρίμηνο του 2012 το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
9. Επιπλέον € 10 δις στις τράπεζες: Σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται το γεγονός πως το πακέτο λεηλασίας που μόλις παρουσιάσαμε, θα συνοδευτεί από ένα νέο πακέτο ενίσχυσης του τραπεζικού κεφαλαίου. Πρόκειται για τα € 10 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία συνυπολογίζονται στα τροϊκανά δάνεια των € 110 δις, και σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν την κεφαλαιακή επάρκεια του συνόλου των ελληνικών τραπεζών, στο βαθμό που δεν θα μπορούν ή δεν θα θέλουν να το κάνουν από μόνοι τους οιυφιστάμενοι μέτοχοι.
Μάλιστα, η συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο και θα γίνει με έκπτωση 80%(!) επί της τιμής της μετοχής ενώ εντός 12 μηνών η κεφαλαιοποιημένη τράπεζα, θα οδηγείται σε συγχώνευση, εξαγορά, αναδιάρθρωση κλπ, υπό την αιγίδα του ΤΧΣ ! Με απλά λόγια η τρόικα και η Τράπεζα της Ελλάδος (δηλαδή η ΕΚΤ), μέσω του ΤΧΣ, θα φτιάξουν το νέο τραπεζικό καρτέλ των 2,5 τραπεζών που ονειρεύονται, το οποίο θα καταδυναστεύει την οικονομία και την κοινωνία για δεκαετίες!
ΠΗΓΗ:ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]