ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένα χρόνο μετά την επιβολή του Μνημονίου, οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά το φόβο, την ανασφάλεια και τη διαρκή υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής τους.
Οι διεθνείς επιτηρητές της χώρας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να εφαρμόσουν μια ακόμα πιο σκληρή πολιτική (Μνημόνιο 2), οδηγώντας τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής ετοιμάζονται να τα επιβάλουν σε όλους τους λαούς της Ευρώπης με το νέο Σύμφωνο για το Ευρώ (23/6/2011).
Ταυτόχρονα, για τους Εκπαιδευτικούς και τη Δημόσια Εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζονται να περάσουν οι νόμοι για τις αλλαγές στη διοίκηση και το περιεχόμενο-δομή του «νέου σχολείου», αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας και το περιεχόμενο του σχολείου. Αν όλα αυτά περάσουν, είναι προφανές ότι ο μήνας που αρχίζει θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τη ζωή μας.
Το τελευταίο όμως διάστημα -και στην Ελλάδα- αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη κίνηση πολιτών που με τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της δυναμική, αναζητά νέες συσπειρώσεις και αντιστάσεις στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Είναι φανερό ότι κάτι νέο γεννιέται από τα κάτω, που τώρα διαμορφώνει την ταυτότητά του.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις αυτές (Σύνταγμα) όπως και σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια στις γειτονιές της Αθήνας.
Σημαντικοί σταθμοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι:     
-    η συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 11πμ και η πορεία στο Σύνταγμα που οργανώνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 4/6, καθώς και
-    η μαζική συμμετοχή στο Σύνταγμα την Κυριακή 5/6.
Στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης κτίζεται το μέλλον.
Ας το πάρουμε στα χέρια μας με τη δράση μας.
Φαίνεται ότι στις μέρες μας ξαναγράφεται η ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]