ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                                          

Αιγάλεω 14/6/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

     Το Δ.Σ. της B΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους οι οποίοι για δύο εβδομάδες κατακλύζουν τις πλατείες όλης της χώρας με αιχμή την πλατεία Συντάγματος.
     Το συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα αυτό των εκπαιδευτικών, έχει γνωρίσει, έχει ζήσει και έχει πρωταγωνιστήσει σε ανάλογα γεγονότα. Από τις μεγάλες απεργίες ως τον ΑΣΕΠ (1998), ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 (2006) και τον θυμωμένο μαθητικό Δεκέμβρη (2008). Η εμπειρία μας διδάσκει ότι τα αυθόρμητα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα σαν ευαίσθητες αντένες, ανοίγουν δρόμους και τροφοδοτούν με ιδέες και υλικά του μέλλοντος τις αποσκευές μας .
     Το μνημόνιο, η τρόικα, οι επιλογές της κυβέρνησης, η ΕΕ, το ΔΝΤ και όσοι ρητά ή άρρητα τους υποστηρίζουν, δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση. Από την Ιρλανδία ως την Πορτογαλία και τη χώρα μας, όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο απαιτούν αλλαγή πολιτικής. Απαιτούν μια κοινωνία και μια πολιτική που θα σέβεται τον ανθρώπινο μόχθο, θα μοιράζει δίκαια τον κοινωνικό πλούτο, θα καθιερώνει ως κοινωνικά αγαθά την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια και το φυσικό περιβάλλον.
     Ως εκ τούτου εκτιμάμε ότι οι «πλατείες πρέπει να ενωθούν με τους δρόμους». Η δικαιη αγανάκτηση να δεθεί με τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη, ασφάλιση, παιδεία. Ο κατευθυνόμενος  κατακερματισμός όταν δεν υπηρετεί το σύστημα υποδηλώνει ιστορική άγνοια. Ό,τι κερδήθηκε (ακόμα και το δικαίωμα συγκέντρωσης και γνώμης) κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες. 
    ΄Ηδη στο νεκροταφείο αυτής της πολιτικής θάφτηκαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Ο 13ος και 14ος μισθός, οι συντάξεις, οι συλλογικές συμβάσεις, ετοιμάζεται η νεκρολογία της μονιμότητας, εκποιείται η δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ, συγχωνεύονται σχολεία, επιχειρήσεις κ.λ.π. Η αδίστακτη κυβέρνηση Παπανδρέου, υπόδουλη των  ευρωπαίων και ντόπιων τραπεζιτών, του ΔΝΤ και  του ιμπεριαλισμού, εκτός από την εκποίηση των πάντων αντί πινακίου φακής, οδηγεί σε εκφασισμό τη δημόσια ζωή εξαπολύοντας πογκρόμ κατά των διαδηλωτών, των νέων και των ξένων.Ετοιμάζει πυρετωδώς ένα νέο μεσαίωνα. 
     Δίνουμε το χέρι σ’όσους αγωνίζονται. Οι «πλατείες» να ενωθούν με τις συλλογικότητες και τα συνδικάτα σε ενιαίο και παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, με αφετηρία τη Γενική Απεργία της Τετάρτης 15 Ιούνη. Το ν’ αγωνίζεσαι είναι δίκαιο και αναγκαίο.
     Μπροστά στις δυσκολίες προτάσσουμε τα πύρινα λόγια των μεγάλων δασκάλων που έζησαν τίμια και έπεσαν μαχόμενοι για το δίκιο του λαού και της νεολαίας .
     Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής να εξεγερθούν, να αφυπνιστούν, να ενωθούν και να οργανωθούν .
Αν μας φαίνονται μεγάλοι είναι γιατί είμαστε γονατιστοί!        


Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]