ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Οταν ο Λάκης εξέθεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση!
Του Γιώργου Χελάκη   

Τύφλα νάχει η μαχόμενη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία! Η είδηση βγήκε από τον Λάκη Λαζόπουλο στην εκπομπή του "Αλ Τσαντίρι News" στον ALPHA.

Ο Λάκης εξέθεσε τον πρωθυπουργό γιατί από την εκπομπή του ακούστηκε ο Ντομινίν Στρος Καν να λέει καθαρά και ξάστερα πως οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβρη - Δεκέμβρη και συνεχίστηκαν υπόγεια. Καθαρά και ξάστερα τα είπε ο Στρος Καν παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του κ. Πεταλωτή να τα μαζέψει. Δεν μαζεύονται τα ασυμάζευτα. Τα πολλά και χονδροειδή ψέμματα με τα οποία τάισαν την ελληνική κοινωνία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο και αυτό το επέτρεψαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Ηξεραν - ίσως όχι όλοι - αλλά δεν μίλαγαν. Μπορούσαν να δανειστούν πάνω από είκοσι ως τριάντα δις ευρώ τους δύο πρώτους μήνες με χαμηλό επιτόκιο αλλά δεν το έκαναν. Τους κατηγορεί γι' αυτό εκτός από την αντιπολίτευση ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος Νίκος Κοτζιάς χωρίς να υπάρχει διάψευση γι' αυτό. Θα μπορούσαν να στραφούν έγκαιρα για δανεισμό προς την Κίνα αλλά δεν το έκαναν.

Λειτουργούσαν σαν σε αυτόματο πιλότο που οδηγούσε κατευθείαν στο μνημόνιο. Ομως και τότε είπαν – πάλι- ψέματα στους έλληνες πολίτες. Τους είπαν - μας είπαν - ότι με αυτά τα μέτρα η οικονομία θα ορθοποδήσει και θα βγει στις «αγορές» για δανεισμό μέσα στο 2012. Αν δεν είναι ψεύτες τότε είναι αποτυχημένοι γιατί στο μεταξύ τα επιτόκια εκτινάχθηκαν και οι αγορές δεν δανείζουν. Η τρόικα και το ΔΝΤ πιέζουν για νέα μέτρα που σπρώχνουν κατά χιλιάδες τους πολίτες στην ανεργία, τα μαγαζιά σε λουκέτο, τους χαμηλοσυνταξιούχους στην απόγνωση και τους εργαζόμενους στην απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων. Καταργούνται τα κατώτατα μεροκάματα, ελαστικοποιείται το ωράριο εργασίας, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις.

Παντού κυριαρχούν αβεβαιότητα και απόγνωση. Τίποτα που να μαρτυρά ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να ξορκίζει την αναδιάρθρωση του χρέους που τη συζητούν πια σε Ευρώπη και Αμερική όπως ξόρκιζε πριν από 15  μήνες την προσφυγή στον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι σίγουρο πως θα συρθούμε προς τα εκεί γιατί οι «αγορές» μόνες του διαπιστώνουν ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε το υπέρογκο χρέος. Πάμε (πάλι) όπως ο Τιτανικός στο παγόβουνο.

Κι αντί να βγούμε ως χώρα κυβέρνηση και κοινωνία επιθετικά ζητώντας διαγραφή μέρους του χρέους, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και κατάργηση των τοκογλυφικών επιτοκίων περιμένουμε μοιραίοι και άβουλοι μια αναδιάρθρωση που θα την επιβάλουν οι δανειστές με τους πλέον επαχθείς όρους για την κοινωνία όπως ακριβώς έγινε πριν ένα χρόνο με το μνημόνιο. Τι άλλο περιμένουμε να ξεσηκωθούμε. Μήπως κανένα video στην εκπομπή του Λαζόπουλου που αντί για τον Ντομινίκ Στρος Καν, θα εμφανίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παραδέχεται ότι μας εξαπατά; ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]