ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δήλωση των
ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ΕΛΕΝΗΣ και ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΘΕΜΗ
ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΟΛΜΕ
 από τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κατάφωρη δυσμενή διάκριση για τις γυναίκες εκπαιδευτικούς συνιστά το τελευταίο εδάφιο της Απόφασης της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου (αρ. πρωτ. 45143/Δ2, ΦΕΚ 582 τ.Β΄/13-4-11) με την οποία προβλέπεται πως «ο χρόνος άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνου δεν προσμετράται στο χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων», προκειμένου αυτός να μοριοδοτηθεί στις επικείμενες κρίσεις για την επιλογή των διευθυντών και υποδιευθυντών όλων των σχολείων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση!
Έρχεται δε αυτό να προστεθεί στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτή καταγράφηκε στην επιτροπή που συζήτησε το καθεστώς των αποσπάσεων – μεταθέσεων, και παρά την αντίθεση των εκπροσώπων της ΟΛΜΕ, να μην υπολογίζονται οι μονάδες δυσμενών συνθηκών της σχολικής μονάδας, όταν η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε άδεια ανατροφής παιδιού!
Φαίνεται λοιπόν ότι μόνο στα λόγια υποστηρίζεται πλέον η μητρότητα.
Στο καλάθι των αχρήστων ρίχνονται το Σύνταγμα και οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις που αναφέρονται στην κατάργηση όλων των διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών  και στηρίζουν την μητρότητα.
Καταγγέλλουμε δημόσια και σε όλα τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας και της ΕΕ αυτή την πολιτική διακρίσεων.
Απαιτούμε το αυτονόητο: την κατάργηση αυτής της διάταξης στην παραπάνω Υ.Α. που αφορά την επιλογή διευθυντών σχολείων και τη μη προώθηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για τα κριτήρια αποσπάσεων – μεταθέσεων.

Αθήνα, 27/4/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]