ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΏΝ
ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να ορίσει ως χρόνο εξέτασης και των Εσπερινών Λυκείων, στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα την 8:30 π.μ.
 Ξαφνικά, εκεί στο Υπουργείο αποφασίζετε να αλλάξετε μια παράδοση ετών, πάνω στην οποία προγραμματίσαμε και φέτος το χρόνο μας. Κάποιοι από μας, δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να προσέλθουν στις εξετάσεις στην πρωινή ζώνη. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο πάρθηκε μια τέτοια απόφαση. Η αδιαφορία, η προχειρότητα και κυρίως ο αιφνιδιασμός σε τόσο σοβαρά θέματα δεν συνάδουν με μια οργανωμένη πολιτεία.
Αισθανόμαστε ότι κάποιοι μας αντιμετωπίζουν ως μαθητές β’ κατηγορίας, αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι παρακολουθούμε εσπερινά μαθήματα, διότι εργαζόμαστε τις πρωινές ώρες. Ούτε είναι εύκολο για όλους μας να ζητήσουμε άδεια απ’ την εργασία μας και μάλιστα έτσι χωρίς προγραμματισμό. Προϋπόθεση  φοίτησης είναι η εργασία, απ’ την οποία δεν έχουμε εξασφαλισμένη άδεια, που άλλωστε εξαρτάται από  τον εργοδότη.
            Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες το 40% των μαθητών αδυνατεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις.
Παρακαλούμε να μελετήσετε με περίσκεψη τη θέση μας. Για σας απαιτείται λίγος χρόνος, για μας είναι θέμα ζωτικής σημασίας.

Ακολουθούν οι υπογραφές των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]