ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Σε παρέμβαση ευθύνης καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Από μια κλωστή κρέμεται πλέον η ζωή των μεταναστών απεργών πείνας της Υπατίας και   ο κίνδυνος που  ελλοχεύει, δεν αφορά μόνο την ζωή των απεργών, αλλά  και την ελληνική κοινωνία και πολιτεία στη πρόκληση να  αξιολογεί και να προάγει την ανθρώπινη ζωή.

Επιβάλλονται επιτακτικά πλέον οι πολιτικές- νομοθετικές παρεμβάσεις που θα ρυθμίζουν  και θα επιλύουν το συσσωρεμένα προβλήματα των μεταναστών, που δημιουργήθηκαν από τα αδιέξοδα μοντέλα τακτοποίησης διαμονής και εργασίας των μεταναστών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 20ετία και είναι αυτά που μας οδήγησαν στην σημερινή ανθρωπιστική  κρίση να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Μοντέλα που δεν επέλυσαν αλλά δημιούργησαν τα τεράστια ανθρωπιστικά και κοινωνικά προβλήματα και ώθησαν τους μετανάστες απεργούς πείνας να επιλέξουν  αυτό τον τραγικό και απελπιστικό τρόπο για να φέρουν στην επιφάνεια το πρόβλημα της υποτίμησης του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα μας.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται τραγικά με την έκρηξη της ανεργίας που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων σε στέρηση δικαιωμάτων με κύριο αυτό της κοινωνικής και ασφαλιστικής  προστασίας που στην  περίπτωση όμως των αλλοδαπών αυτό συνεπάγεται και την απώλεια της άδειας διαμονής και τον χαρακτηρισμό τους ως «παράνομοι».

Έφερε στην επιφάνεια την έκταση της μαύρης- ανασφάλιστης εργασίας που  αγγίζει το 20% των μισθωτών της χώρας και σε μεγάλο ποσοστό αυτό αφορά  αλλοδαπούς εργαζόμενους, που τους στερεί αυτόματα και την δυνατότητα συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την εξασφάλιση της άδειας διαμονής ή τους οδηγεί όπως πολύ συχνά συμβαίνει στην απώλεια αυτής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία να ελέγξει την άγρια εκμετάλλευση και άνιση μεταχείριση των εργαζομένων ελλήνων και αλλοδαπών, με αποτέλεσμα την τεράστια εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή με σοβαρότατες επιπτώσεις  στα έσοδα του κράτους και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων που μετακυλύετε κυρίως στους αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Οφείλεται στους απεργούς μετανάστες, η πιο άμεση και ικανοποιητική παρέμβαση επίλυσης, γιατί οδηγήθηκαν σ’ αυτόν τον αγώνα διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, από την συσσώρευση της πιο άδικης σε βάρος τους εκμετάλλευσης,  από την ανοχή και την ευθύνη της πολιτείας στο φαινόμενο αυτό, αλλά και από την έλλειψη βούλησης  αποτελεσματικών ανθρώπινων και δίκαιων ρυθμίσεων.

Σε αυτή την οριακή στιγμή για τους απεργούς μετανάστες αλλά και για τις ανοχές και ευαισθησίες μιας σύγχρονης κοινωνίας, καλείται η ελληνική πολιτεία αλλά και ο έλληνας πρωθυπουργός να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες, που θα διευκολύνει και θα επιλύει τα αιτήματα των απεργών, αλλά και θα προστατεύουν την ελληνική κοινωνία από το βάρος μιας ανθρωπιστικής κρίσης που δεν θα μπορεί να σβήσει από την συνείδησή της.

Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας, σε αυτή την κρίσιμη και απελπιστική κατάσταση, που τα μάτια της ανθρωπότητας, είτε είναι στραμμένα πάνω μας, είτε θα στραφούν, να παρέμβει με ευθύνη που θα δίνει ελπίδα στο αύριο και δεν θα μας βυθίσει σε κρίση συνοχής και απελπισίας.

Τα συνδικάτα να συνεχίσουν να εκδηλώνουν  με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]