ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
4/3/2011

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 20%
ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η κυνικότητα και η ωμότητα με την οποία ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, προανήγγειλε την χωρίς εκπτώσεις, στυγνή εφαρμογή της κυβερνητικής μνημονιακής δέσμευσης για περικοπή των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. €, με την μέθοδο των εισοδηματικών κριτηρίων, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτός από ακραία νεοφιλελεύθερη, είναι και επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή.
Τα δε τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, δείχνουν καθαρά ότι ο ρυθμός με τον οποίο η ανεργία καλπάζει με τις μαζικές απολύσεις να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, θα οδηγήσει κυριολεκτικά τον τόπο κατά το επόμενο χρονικό διάστημα σε μια «εσωτερική ανθρωπιστική κρίση» με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.
Σήμερα έξι στους δέκα ανέργους, δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας, ενώ με την περαιτέρω περικοπή και των 500 εκατ. €, η αναλογία αυτή θα προσεγγίσει το 80% !
Είναι αδιανόητος πια, ο βαθμός, η ταχύτητα και η βιαιότητα με την οποία επιχειρείται η αναδιανομή του πλούτου από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στο μεγάλο κεφάλαιο και τους εγχώριους και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Κανένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανέργους, καμιά κοινωνική προστασία για τους απολυμένους, καμία πρόνοια για την ανακούφιση για το 25% του ενεργού εργατικού δυναμικού, που οδηγείται σιδηροδέσμιο στην φτώχεια και το περιθώριο.
Αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, και μοναδική λύση είναι η ανατροπή της παράλογης, καταστροφικής και αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλουν Μνημόνιο, Τρόικα και μεγάλο κεφάλαιο. 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση επανειλημμένα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τις τραγικές και εφιαλτικές διαστάσεις που λαμβάνει η ανεργία.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, πρέπει επιτέλους να βάλει ψηλά στη διεκδικητική της ατζέντα, τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίζουν τους ανέργους και θα παρέχουν ένα ελάχιστο πλαίσιο εκτεταμένης κοινωνικής προστασίας.

Διεκδικούμε

-               Καμιά περικοπή των πόρων του ΟΑΕΔ, αντίθετα απαιτείται γενναία αύξηση τους, μέσα από τη μεταφορά πόρων από τις δήθεν «ενεργητικές» πολιτικές της στήριξης της εργοδοτικής ευελιξίας.
-               Επιδόματα ανεργίας στο 80% του μισθού της ΕΓΣΣΕ
-               Καταβολή του επιδόματος για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία
-               Στοχευμένα επιπλέον προγράμματα στήριξης των απολυμένων, των νέων, των γυναικών
-               Δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους με τα ΜΜΜ, δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, φθηνά τιμολόγια σε ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]