ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ, ΑΘΗΝΑ

Με άλλοθι το Μνημόνιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης. Με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, η Υπουργός Παιδείας και το επιτελείο της προχωρούν στην ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας, μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, προϊόν και πεδίο μαζικών αγώνων και αντιστάσεων, κάτι που ως φαίνεται ενοχλεί πολύ τους συνοδοιπόρους της Τρόϊκας και του ΔΝΤ.
Η προϊούσα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και η μετατροπή του σχολείου και του πανεπιστημίου σε μηχανισμούς τυφλής αναπαραγωγής των σχέσεων εξουσίας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα  και των  κεφαλαιοκρατών είναι η αναπόφευκτη συνέπεια αυτής της πολιτικής.
Τα κυβερνητικά μέτρα μιλάνε από μόνα τους:
- Οι συγχωνεύσεις 1933 σχολικών μονάδων (μέχρι στιγμής) και οι καταργήσεις εσπερινών και των αθλητικών σχολείων συνεπάγονται τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση χιλιάδων νέων από τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα, την επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, τη μαθητική διαρροή, την επιδείνωση των συνθηκών διδασκαλίας, την αύξηση της ανεργίας των εκπαιδευτικών, την ερήμωση της περιφέρειας και τη χειροτέρευση της εκπαίδευσης στις ήδη υποβαθμισμένες αστικές περιοχές.
- Το «νέο σχολείο» ιδιωτικοποιεί τις εκπαιδευτικές λειτουργίες, διδάσκει τον ανταγωνισμό και παρέχει απλές δεξιότητες αντί για γνώση.
- Η ευέλικτη εργασία, δηλ η υποταγή χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και εργαζομένων στην εκπαίδευση στην ανασφάλεια και στη φτώχεια, είναι η κυρίαρχη μορφή εργασίας.
- Το τοπίο γίνεται πιο μαύρο με την πλήρη καταστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλ. τη γενίκευση των διδάκτρων, την παροχή άχρηστων πτυχίων πλήρως αποσυνδεδεμένων από τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων, τη μείωση του προσωπικού κατά 80%, τις περικοπές των συγγραμμάτων, τη διάλυση των σπουδών και τον έλεγχο των πανεπιστημίων από μάνατζερ.
            Επειδή αυτή η πολιτική δεν μπορεί να πείσει, το Υπουργείο Παιδείας συστηματικά ενοχοποιεί την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαιτέρως, με την απεριόριστη στήριξη των γνωστών ΜΜΕ.
Επειδή βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις από γονείς, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, εκπαιδευτικούς, δήμους και κοινότητες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσφεύγει σε:
- Καταστολή, χημικά και προληπτικές προσαγωγές, όπως αυτές που έγιναν κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας ωρομισθίων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα! Και όπως πριν λίγες μέρες στη Σύρο με τα ΜΑΤ εναντίον μαθητών και φοιτητών που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση.
- Συστηματική στοχοποίηση των δυνάμεων που αντιστέκονται και ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης συνδικαλιστών/τριών που ανήκουν στην Αριστερά. Μάλιστα η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου με το δάχτυλο δείχνει ως υπεύθυνο των «βανδαλισμών» στην περιφερειακή Διεύθυνση το γνωστό αγωνιστή της δημόσιας εκπαίδευσης Γρηγόρη Καλομοίρη.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει και στηρίζει τις κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στον αφανισμό της δημόσιας Παιδείας και των ανθρώπων της, καθώς και ενάντια στις γκαιμπελικές μεθόδους της κυβέρνησης.
Καλούμε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς, νέους/ες, γονείς, εργαζόμενους/ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 30/3, στις 12.30 στα Προπύλαια.

Η μαζική συμμετοχή και ο αγώνας είναι η δικιά μας απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]