ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                          Αιγάλεω 09/03/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 300 μετανάστες  που ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από  τις 25 Ιανουαρίου, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη ζωή. Ο αγώνας τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος καθώς οι μετανάστες αποτελούν το κομμάτι των εργαζομένων που πρώτο βιώνει την πιο σκληρή εκμετάλλευση. 
Οι μετανάστες έρχονται εδώ κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.
Οι διεθνείς οργανισμοί και οι εθνικές κυβερνήσεις αρχικά σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και έπειτα ορθώνουν τεράστια τείχη, όταν οι κυνηγημένοι λαοί ζητούν αλλού την τύχη τους.
Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση. Ο αγώνας τους αναδεικνύει το δίκαιο αίτημά τους να ζουν με αξιοπρέπεια και προοπτική σε μια χώρα που πρέπει να πάψει επιτέλους να τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
  Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις από τους εργαζόμενους. Είναι αγώνας  ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Καλούμε την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει άμεσα τους μετανάστες που έχουν τις προϋποθέσεις και ειδικά αυτούς που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα μας. Ζητάμε να τους δώσει ίσα κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με του Έλληνες εργαζόμενους. Ακόμα ζητάμε την χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους και όσες από τους μετανάστες  τo δικαιούνται.
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης πρέπει να είναι άμεσες γιατί η ζωή τους απειλείται. Ο θάνατός τους θα είναι μεγάλο ανθρωπιστικό έγκλημα και εθνική ντροπή.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος



Ο Γεν. Γραμματέας

Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]