ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (24-2-2011)

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  

Η χθεσινή Πανεργατική Γενική Απεργία, πέραν της πολύ μεγάλης συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Αθήνας και της Περιφέρειας, ανάλογες με αυτές της 5ης Μαίου και 15ης Δεκεμβρίου 2010, ανέδειξε μια σειρά από νέα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, τα οποία δίνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την κοινωνία και τους εργαζόμενους.
-     Υπήρξαν εξαιρετικά μεγάλα απεργιακά ποσοστά ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, αλλά και στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-     Η συμμετοχή στην Απεργία και τις συγκεντρώσεις των πολύ μικρών και μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, καθώς και των άλλων επαγγελματικών στρωμάτων που πλήττονται εξίσου σφοδρά από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ήταν εμφανής.  
-     Τα νέα αναδυόμενα κοινωνικά κινήματα («δεν πληρώνω – δεν πληρώνω», Κερατέα, ενάντια στο χρέος κλπ) συμμετείχαν με δυναμισμό στην απεργιακή κινητοποίηση, διευρύνοντας το κοινωνικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης.
-     Υπήρξε επίσης μεγάλη συμμετοχή σωματείων, Ομοσπονδιών και απλού λαϊκού κόσμου, που δεν ήταν καν  μέλη συνδικάτων και ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές επέλεξαν συνειδητά να συμμετέχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.
Καταγγέλλουμε τον κρατικό αυταρχισμό και την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αποδυνάμωση των αγώνων και ιδιαίτερα την προσπάθεια διάλυσης των απεργιακών συγκεντρώσεων που φάνηκε χαρακτηριστικά με το χτύπημα της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.
Η ευρύτερη συμμετοχή πέρα από τους εργαζόμενους πολλών κοινωνικών στρωμάτων και κινημάτων, αποδεικνύεται ότι η επιθετική νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικας, έχει απονομιμοποιηθεί και δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια αντίστροφη πορεία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Η επιτυχία της χθεσινής κινητοποίησης πέρα από το ηχηρό μήνυμα που έστειλε στην Κυβέρνηση και την Τρόικα στέλνει μήνυμα και στις πλειοψηφίες των συνδικάτων να εγκαταλείψουν τις αναποτελεσματικές τακτικές και να χαράξουν ένα σχέδιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ένταση και διάρκεια, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική, προκειμένου ο αγώνας να είναι νικηφόρος.
Οι ευθύνες της πολιτικής αλλά και συνδικαλιστικής αριστεράς είναι από δω και μπρος μεγάλες. Στην κατεύθυνση αυτή οι  δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς πρέπει να εγκαταλείψουν πρακτικές που αποδυναμώνουν την κοινή δράση και να επιμείνουν σε ενωτικές και συντονισμένες παρεμβάσεις,
Η Αυτόνομη Παρέμβαση μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. το Μάρτιο, που θα μονιμοποιήσει και θα συνταγματοποίησει  ένα ακόμα πιο σκληρό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, θεωρεί ότι  το εργατικό κίνημα πρέπει να εντείνει τη δράση του, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσει άμεσα στην κήρυξη νέας γενικής απεργίας, ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ με στόχο την ανατροπή της και την απεμπλοκή της χώρας από το ζοφερό μέλλον που της επιφυλάσσει ο νεοφιλελευθερισμός.      

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]