ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Είθισται η «εθνικώς ορθή» εξουσία μας να δανείζεται ονόματα από την αρχαία μυθολογία-ιστορία για να «μοστράρει» τους μύχιους πολιτικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς της, είτε από κόμπλεξ είτε για να τους περιβάλει με αίγλη - για να τα διασύρει, κατά κανόνα.
Έτσι μετά τον Καλλικράτη, τον Αθηναίο αρχιτέκτονα και εργολάβο - που σύμφωνα με τον Πλούταρχο μεγαλούργησε με τον Ικτίνο στον «χρυσούν αιώνα» του Περικλή, καθώς συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων - έβαλε στο ρεπερτόριό της το μαραθωνομάχο  Καλλίμαχο. Έναν από τους έντεκα στρατηγούς της Αθήνας που αποφάσισαν τη σύγκρουση με την αυτοκρατορία των Περσών το 490 π.Χ. Το όνομά του έμεινε στην ιστορία, γιατί η δική του ψήφος, η ενδεκάτη, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της άποψης του Μιλτιάδη να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στο Μαραθώνα, όταν διχάστηκαν οι στρατηγοί, υποστηρίζοντας οι πέντε από αυτούς ότι ήταν μάταιο να συγκρουστεί η Αθήνα μαζί τους.
Ο Καλλίμαχος έπεσε πολεμώντας και οι Αθηναίοι τον απαθανάτισαν μαζί με τον Μιλτιάδη ως πρωταγωνιστή στην περίφημη ζωγραφική αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα, στην Ποικίλη Στοά. Που να φανταζόταν ότι 2500 χρόνια μετά οι «ελληναράδες» θα τον διέσυραν, δίνοντας το όνομά του στις «ασκήσεις καταστολής πλήθους»-«διαχωρισμού αντιμαχομένων», κατά την κομψή «διάψευση» του ΓΕΣ, που πραγματοποίησε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στις 3-4/2 στην περιοχή Κορομηλά- ειδικά διαμορφωμένη για να υλοποιούνται πολεμικά και κατασταλτικά σενάρια, όπως η αντιμετώπιση Αντάρτικου Πόλεων. Εκεί, όπως μαρτυρεί και το σχετικό βίντεο, Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση, με εκπαιδευμένα σκυλιά, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων-με τα πληρώματά τους έτοιμα να ρίξουν στο ψαχνό, αντιμετώπισαν φαντάρους που έπαιζαν τους διαδηλωτές  και φώναζαν – άκουσον, άκουσον - FREEDOM, ενώ αξιωματικοί έριχναν μολότοφ!

   Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, εκτός των «ειρηνευτικών» της αποστολών,  έχει την ετοιμότητα να διαθέτει τμήματα στη  Βαλκανική Ταξιαρχία (ΗELEBROC) και στη Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF-NATO Response Force). Η τελευταία, σύμφωνα με το «αναθεωρημένο» στη Σύνοδος της Λισαβόνας δόγμα του ΝΑΤΟ, έχει δικαίωμα επέμβασης στο εσωτερικό των χωρών-μελών, όταν «απειλείται η εσωτερική τους ασφάλεια». Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, ο διοικητής του 596 Τάγματος αποκάλυψε ότι λόγω της ελληνικής συμμετοχής στον Ευρωστρατό, είμαστε υποχρεωμένοι να «εκπαιδεύουμε δύο διμοιρίες για να καταστέλλουμε πλήθη όχι στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό. Αύριο μπορεί να μας διατάξουν να πάμε στην Αίγυπτο να καταστείλουμε την εξέγερση. Αυτός είναι ο ρόλος μας»(!)
Αποκαλυπτικά κυνικός, ο εν. αποστρατεία συνταγματάρχης Μυλωνάκης στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» διέλυσε κάθε περί του αντιθέτου αμφιβολία: «είναι πολύ λογικό ο στρατός να επεμβαίνει, όταν ξεσπούν κοινωνικές ταραχές, όπως π.χ. το Δεκέμβρη του 2008»(!) Θύμισε μάλιστα παλιότερη άσκηση που είχε ως σενάριο επέμβαση της NRF σε ευρωπαϊκό νησί όπου «είχε διασαλευθεί η τάξη από την αύξηση των μεταναστών»(!)

Χωρίς να διεκδικώ ρόλο «προφήτη», με αφορμή τα 32α γενέθλια της «μεταπολίτευσης» (24-7-06), καθώς διάβασα με ανατριχίλα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι ο στρατός ξαναβγαίνει από τους στρατώνες για να μας «σώσει» από τη νέα έκδοση του «εσωτερικού εχθρού»: τις «ομάδες συμφερόντων ή τρομοκρατών που απειλούν να ανατρέψουν τις υφιστάμενες κοινωνικές και οικονομικές δομές» (ν. 3251/04-διάδοχος του αλήστου μνήμης ΑΝ 509/47και θεσμοθέτηση του made in USA δόγματος για την αντιμετώπιση «ασύμμετρων απειλών κατά του οργανωμένου κράτους»), έγραψα στις 31/7/2006, στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» υπό τον τίτλο «Εφιαλτικά σενάρια»:
«Δεν πρόκειται για εφιαλτικά σενάρια του απώτερου μέλλοντος. Αλλά για την «εκμετάλλευση της αποκτηθείσας εμπειρίας από στελέχη μας κατά τη διάρκεια αποστολών της ΚFOR για την καταστολή οχλοκρατικών εκδηλώσεων στο Κοσσυφοπέδιο», και προπαντός από τις «ειρηνευτικές επεμβάσεις» των ΗΠΑ(!) και την καταστολή των διαδηλώσεων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Έχουμε μάλιστα και πρακτική εφαρμογή της «διεθνούς αυτής εμπειρίας». Πρόσφατο παράδειγμα η άσκηση κατά «αντιΝΑΤΟϊκών διαδηλωτών» στο 951 Τάγμα Στρατονομίας.

»Μάλιστα, σύμφωνα με το «Μνημόνιο Διμοιρίας Καταστολής Πλήθους» συγκροτούνται στρατιωτικά- μηχανοκίνητα ΜΑΤ, με αμερικανικά τρίτης γενιάς «λιγότερο φονικά όπλα»(!), όπως ο καρκινογόνος κολλώδης αφρός από βουταδιένιο, οι λαστιχένιες σφαίρες, οι ακτίνες λέιζερ, οι πομποί μικροκυμάτων και  απαγορευμένα από διεθνείς συμβάσεις χημικά:

»Πρέπει να φοβόμαστε επάνοδο, με τη μια ή άλλη μορφή, των Καθεστώτων Εκτάκτου Ανάγκης; Ο κίνδυνος αυτός δεν έχει αποκλειστεί. Οι δικτατορίες που ανατράπηκαν άφησαν βαθύτατα ίχνη και τα υπάρχοντα όρια του εκδημοκρατισμού επιτρέπουν ακόμα – και μάλλον θα επιτρέπουν για καιρό - την ύπαρξη ισχυρών αντιδραστικών δυνάμεων «εφεδρείας» της αστικής τάξης, δυνάμεων που δεν είναι διόλου εφεδρεία της «Δημοκρατίας», έγραφε προφητικά ο Ν. Πουλαντζάς το 1974-75 στο δοκίμιό του «Η κρίση των δικτατοριών», ένα έργο ιστορικής αυτογνωσίας, που επανακυκλοφόρησε μετά 30 χρόνια.

Pressinaction.gr                                                                                       Θεσσαλονίκη 18-2-2010

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, δημοτικός σύμβουλος-πολιτικός κρατούμενος της χούντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]